Ne spreglejte
(2)
Monisha Kaltenborn
Avstrijka indijskega rodu je tretjinska lastnica moštva Sauber. Foto: EPA

Dodaj v

Prva ženska na čelu moštva formule ena

Ustanovitelj ekipe Peter Sauber bo še vedno sprejemal strateške odločitve
11. oktober 2012 ob 17:32
Yeongam - MMC RTV SLO

Formula ena je v svoji 62-letni zgodovini dosegla novo prelomnico. Moštvo Sauber po novem vodi ženska - 41-letna Monisha Kaltenborn.

Peter Sauber, dosedanji vodja in ustanovitelj trenutno četrtega najstarejšega moštva v formuli ena, ki bo ekipi odslej predsedoval, je svojo odločitev pojasnil v kratkem sporočilu za javnost: "Že zelo dolgo nazaj smo se odločili, da bo vodenje ekipe prevzela Monisha Kaltenborn. Na nekaj zadnjih dirkah sem bil odsoten, moštvo je neuradno vodila Kaltenbornova in pri tem se je zelo izkazala. Monisha ima nedvomno dovolj znanja in izkušenj, da bo poskrbela za nemoteno delovanje ekipe tudi v prihodnje."

Avstrijka indijskega rodu
Enainštiridesetletna Monisha Kaltenborn je bila rojena v Indiji, kamor sta se še v času njene mladosti z Dunaja preselila njena avstrijska starša. V Sauber je prišla leta 2000 in je najprej delala v pravnem oddelku, od januarja leta 2010 pa je bila predsednica uprave firme Sauber Motorsport AG. Peter Sauber je maja letos tretjino delnic Sauberja, ki ga je ustanovil pred 40 leti, prenesel na njeno ime.

Sauber trenutno šesti v konstruktorskem prvenstvu
Nova vodja Sauberja očitno dobro opravlja svoje delo, saj je moštvo v letošnji sezoni trenutno na šestem mestu med konstruktorji, dirkača Sergio Perez in Kamui Kobajaši pa sta letos že štirikrat stala na stopničkah za zmagovalce.

T. L.
Prijavi napako
Komentarji
leomessi10
# 11.10.2012 ob 18:07
zanimivo.
(Za oddajo komentarja je potrebno vnesti najmanj 20 znakov).
sonce12
# 11.10.2012 ob 20:32
To bo Miran vesel, da bo imel v Paddocu še eno dekle več
Kazalo