Mirko Slomka je le sedem mesecev sedel na klopi Hamburga. Foto: EPA
Mirko Slomka je le sedem mesecev sedel na klopi Hamburga. Foto: EPA

Dopoldne je 47-letni strokovnjak še opravil trening z ekipo, med tekom v gozdu pa mu je bilo najbrž že jasno, da v soboto na tekmi proti Bayernu ne bo več sedel na klopi edine ekipe, ki je vseh 52 sezon igrala med nemško elito.

HSV je sezono začel s točko v Kölno (0:0), sledila pa je izjemno slaba igra in poraz proti Paderbornu z 0:3 in v nedeljo še poraz v Hannovru z 0:2. Poleti je klub prevzel novi predsednik upravnega odbora Dietmar Beiersdorfer, ki je med letoma 1986 in 1992 odigral kar 174 tekem za Hamburg. Obljubil je, da v novi sezoni ne bodo trepetali za obstanek vse do dodatnih kvalifikacij. Maja so se čudežno izvlekli proti Greuther Fürthu (0:0 in 1:1).

Slomka v novi sezoni ni mogel več računati na režiserja igre Hakana Calhanogluja, ki že blesti pri Bayerju iz Leverkusna. Poznavalci razmer v Hamburgu so veliko poročali o nesoglasjih v garderobi, Beiersdorfer pa se je odločil povleči prvo potezo.
Novi trener je postal 44-letni Josef Zinnbauer, ki je pred tem vodil Hamburgovo ekipo do 23 let. Ta je slavila na vseh osmih tekmah regionalne lige v tej sezoni.