V pretekli sezoni so v drugi ligi zmagale Radomlje. Foto: Rok Zore
V pretekli sezoni so v drugi ligi zmagale Radomlje. Foto: Rok Zore

Izvršni odbor je tako sprejel odločitev o širitvi 2. SNL za dve ekipi, potem ko je bila pripravljena analiza obstoječega tekmovalnega sistema, v kateri so sodelovali različni nogometni deležniki in izrazili pobudo po spremembi.

Ta je nastala predvsem v želji, da se igralcem po končanem nastopanju v mladinskih kategorijah omogoči čim bolj aktivno igranje v članskih kategorijah na državni ravni, kakor tudi z željo po čim večji zanimivosti tekmovanja. To bo po novem potekalo po dvokrožnem sistemu, drugoligaši bodo v sezoni odigrali 30 krogov. Trenutno v drugi ligi nastopa 10 ekip, sistem pa je trikrožen.

O morebitnih spremembah v 3. SNL bodo razpravljali šele po pripravi analiz po končani tekmovalni sezoni 2016/2017.

Člani izvršnega odbora so sprejeli tudi prestavitev zimskega prestopnega roka, ki bo po novem trajal od 15. januarja do 15. februarja. Nova ureditev bo veljala že januarja 2017.

Pridobljena sredstva iz naslova centraliziranega trženja medijskih in sponzorskih pravic v sezoni 2015/16 bodo razdelili po naslednjem ključu: 50 odstotkov sredstev v enakomernih deležih, 50 pa glede na osvojene točke v pretekli sezoni.