Ne spreglejte
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.3 od 3 glasov Ocenite to novico!
Matej Žagar
Matej Žagar je na dirki na Švedskem zasedel 14. mesto. Foto: Borut Cvetko

Dodaj v

Zmarzlik slavil na Švedskem, Žagar v ozadju

Skromno 14. mesto Žagarja
12. avgust 2017 ob 22:07
Stockholm - MMC RTV SLO, STA

Na dirki svetovnega prvenstva v spidveju v Malilli na Švedskem je slavil Poljak Bartosz Zmarzlik, drugi je bil domačin Antonio Lindbaeck, švedski uspeh pa je s tretjim mestom dopolnil Fredrik Lindgren. Slovenec Matej Žagar tokrat ni imel veliko uspeha.

V prvih treh vožnjah večera je imel Žagar malo uspeha, v prvi vožnji se je po nevarnem manevru dirkača z vabilom Linusa Sundstroema komajda izognil padcu in ostal brez točk, potem pa dobil po eno v drugi in tretji vožnji.

V četrti vožnji je Žagar povedel, a je bila nato zaradi padca Piotra Pawlickega prekinjena, po ponovljenem startu pa je Slovenec nato trčil prav s Pawlickim in sodniki so ga diskvalificirali, tako da je ostal še brez zadnje teoretične možnosti za preboj v polfinale. V zadnji vožnji je nato spet iztržil točko za tretje mesto in dirko končal s skromnim izkupičkom treh točk in 14. mestom.

Janowski vodi
Skupno je v vodstvu Poljak Maciej Janowski, ki je danes nastopil v finalu, a ostal brez stopničk na četrtem mestu, ima pa 88 točk. Drugi je s 83 Avstralec Jason Doyle, tretji pa Poljak Patryk Dudek (80). Žagar je zdaj na desetem mestu z 51 točkami, od osmega, ki še zagotavlja neposreden nastop v SP-ju naslednje leto, pa ga loči osem točk.

Naslednja dirka bo 26. avgusta v Gorzowu na Poljskem, Žagarja in tudi številne njegove tekmece pa teden dni prej čaka še finalna kvalifikacijska dirka svetovnega prvenstva za leto 2018 v Togliattiju v Rusiji.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
zigadr
# 13.08.2017 ob 11:10
Me res zanima ka je blo spet narobe
Kazalo