Coutinho želi zapustiti Liverpool. Foto: Reuters
Coutinho želi zapustiti Liverpool. Foto: Reuters
Davinson Sanchez
Za Davinsona Sancheza je Tottenham Ajaxu odštel za klub rekordnih 46 milijonov evrov. Foto: EPA

Čeprav je Barcelona navijačem zagotavljala, da je blizu podpisa z Brazilcem - katalonski klub si močno želi Coutinha videti v svojih vrstah kot zamenjavo za Neymarja - se to še ne bo zgodilo, pa čeprav je Barcelona ponudbo povišala za 25 milijonov evrov (prejšnji teden so ponudili 100 milijonov evrov).

Po pisanju britanskega BBC-ja Barceloni niti z najnovejšo, že tretjo ponudbo ni uspelo prepričati Liverpoola, ki želi Coutinha za vsako ceno zadržati na Anfieldu. Menedžer ekipe Jürgen Klopp je pred kratkim povedal, da 25-letni Coutinho ni na prodaj, dodal pa je, da ne more preprečiti prodaje, če se lastniki zanjo odločijo.

Coutinho, ki je v lanski sezoni dosegel 13 golov v angleškem nogometnem prvenstvu, ne bo igral na sobotni prvenstveni tekmi proti Crystal Palaceu zaradi poškodbe hrbta.

Brazilec se je Liverpoolu leta 2013 pridružil iz milanskega Interja. Januarja letos je s klubom podpisal novo petletno pogodbo, ki pa ne vsebuje odkupne klavzule.

Prva poletna okrepitev Tottenhama
Medtem ko se pogajanja med Barcelono in Liverpoolom nadaljujejo, je angleški nogometni prvoligaš Tottenham v svoje vrste pripeljal prvo poletno okrepitev. Obrambo Londončanov je okrepil kolumbijski reprezentant Davinson Sanchez. Za 21-letnega branilca je Tottenham Ajaxu odštel za klub rekordnih 46 milijonov evrov.

Sanchez je bil eden ključnih igralcev Ajaxa v pretekli sezoni, ko so se Nizozemci uvrstili v finale Evropske lige. Z novimi delodajalci bo podpisal šestletno pogodbo. Opraviti mora še zdravniški pregled in pridobiti delovno dovoljenje.