Finale Lige prvakov bo 24. maja v Lizboni, zato je Cristiano Ronaldo še posebej motiviran. V domovini bi se lahko z Realom veselil desetega naslova evropskega prvaka. Foto: EPA
Finale Lige prvakov bo 24. maja v Lizboni, zato je Cristiano Ronaldo še posebej motiviran. V domovini bi se lahko z Realom veselil desetega naslova evropskega prvaka. Foto: EPA
Luka Modrić in Gareth Bale
Luka Modrić in Gareth Bale med treningom na Allianz Areni. Foto: EPA
Pep Guardiola
Pep Guardiola je v zadnjem tednu poslušal številne kritike. Bayern je naslov nemškega prvaka osvojil že pred petimi tedni, nato pa je precej padel v formi. Foto: EPA
Franck Ribery in Claudio Pizarro
Franck Ribery zadnji mesec ni bil v formi, kar se je zelo poznalo Bavarcem. Foto: EPA

Kraljevi klub je prejšnjo sredo v Madridu zmagal z 1:0, blestel je s protinapadi, v sredo pa naj bi v srečanje začela Cristiano Ronaldo in Gareth Bale.

Werder zadel iz dveh protinapadov
V soboto je Werder na Allianz Areni v prvem polčasu dosegel dva zadetka s šolskima protinapadoma. Theodor Gebre Selassie in Aaron Hunt sta osmešila obrambo Bayerna, ki je nato v drugem polčasu s štirimi zadetki zmagal s 5:2, a Bremenčani so seveda daleč od kakovosti Reala.

Brez pravega Riberyja ne bo finala
Največja skrb Guardiole je forma Francka Riberyja, ki je v soboto dosegel zadetek in igral precej bolje kot v zadnjem mesecu. V Madridu je bil na levi strani popolnoma odrezan. "Vsi se zavedamo, da je Ribery izjemno pomemben za naš uspeh. Že v soboto je bil tisti pravi, stresel je jezo iz sebe. On potrebuje dodatno agresivnost, živi za take tekme in v torek potrebujemo najboljšega Francka," je pojasnil španski strokovnjak, ki je na klopi Barcelone slavil številne velike zmage nad Realom, prejšnji teden pa je doživel prvi poraz na stadionu Santiago Bernabeu.

Guardiola se ne boji Ronalda in Bala
Na prvi tekmi je Carlo Ancelotti pripravil odlično taktiko. Z granitno obrambo in hitrimi protinapadi je dosegel pozitiven izid. "Mislim, da Ancelotti ne bo le branil izida s prve tekme. Težko je zadržati tako minimalno prednost. Mi se zavedamo, da moramo doseči več kot en gol. Real je izjemno hitro moštvo. Ko izgubimo žogo, moramo biti dobro postavljeni in pripravljeni na njihov protinapad. Seveda je najbolje, da jih držimo daleč od svojih vrat. Mislim, da ni nobene razlike, če bosta igrala Ronaldo in Bale. Vsi se zavedamo, da nam ne bo lahko," je dodal Guardiola, ki poziva navijače h glasni podpori, saj bodo le tako lahko tlakovali pot v Lizbono.

Robben: Še vedno smo zelo lačni uspehov
"Real prihaja v München zelo samozavestno, zavedajo pa se, da ni še nič odločeno. Nikakor jim ne bo lahko. V napadu moramo igrati precej hitreje in hkrati paziti na njihove protinapade. Na prvi tekmi smo bili presenečeni, da so igrali tako obrambno, zdaj nas to ne bo več presenetilo. Še vedno smo zelo lačni uspehov, s tretjim zaporednim finalom bi nam uspel nov zgodovinski podvig," je pojasnil Arjen Robben, ki je dve sezoni igral tudi za Madridčane.

Ancelotti pravi strup za Bavarce
Zvečer so španski pokalni prvaki opravili trening na Allianz Areni. "Igramo proti zelo močni ekipi, imamo pa majhno prednost. Niti slučajno še nismo v finalu. Na ta stadion imam lepe spomine, ko smo tu zmagali z Milanom. Taktično se ne bo veliko spremenilo, saj Bayern vedno igra z isto filozofijo. Najpomembnejša bo psihična pripravljenost nogometašev na tako veliki tekmi. Na prvi tekmi smo začeli zelo zadržano, na povratni tekmi bo tak štart nevaren. Že od prve minute morajo biti vsi maksimalno zbrani. Tudi brez zadetka bi se lahko prebili v finale, a to ni naš cilj. Moramo zadeti, potem bo lažje," je razmišljal Ancelotti, ki na sedmih tekmah proti Bayernu še nikoli ni izgubil.

Bale se veseli obračuna z Alabo
Italijanski strokovnjak seveda ni želel govoriti o začetni postavi. Predvidoma bo od prve minute igral tudi Bale. "Zadnje dni sem normalno treniral, počutim se dobro. Zelo rad bi igral jutri. Že zdaj je letošnja sezona zelo dobra, lahko pa bi postala sijajna. V Münchnu nas čaka težka naloga, treba se bo organizirano braniti, napadamo pa vedno zelo radi. Vzdušje v ekipi po zmagi v španskem kraljevem pokalu je izjemno. Pripravljeni smo na novo pomembno tekmo, take igramo najraje. David Alaba je odličen igralec, verjetno bo zanimiv najin boj," je poudaril Valižan.

Za srečanje na Allianz Areni vlada izjemno zanimanje, v Münchnu bo kar 880 novinarjev z vsega sveta, prijavljenih je 108 televizijskih postaj.

POLFINALE, povratni tekmi, torek ob 20.45:
BAYERN - REAL MADRID 0:1

Verjetni postavi:
Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Dante, Alaba, Javi Martinez, Schweinsteiger, Robben, Müller, Ribery, Mandžukić.

Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao, Modrić, Xabi Alonso, di Maria, Bale, Ronaldo, Benzema.

Sodnik: Pedro Proenca (POR)



Sreda ob 20.45:
CHELSEA - ATLETICO MADRID 0:0

Verjetni postavi:
Chelsea: Schwarzer, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, David Luiz, Schürrle, Oscar, Hazard, Torres.

Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Diego, Tiago, Mario Suarez, Koke, Raul Garcia, Diego Costa.

Sodnik: Nicola Rizzoli (ITA)

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku. Finale bo 24. maja v Lizboni.