Alex Ferguson je na klopi Manchester Uniteda osvojil štiri ligaške pokale. Na petega bo moral še malce počakati. Foto: EPA
Alex Ferguson je na klopi Manchester Uniteda osvojil štiri ligaške pokale. Na petega bo moral še malce počakati. Foto: EPA
Federico Macheda
Federico Macheda je v 68. minuti z bele točke poravnal izid, a je na koncu zelenico zapustil sklonjene glave. Foto: EPA

V prvem polčasu ekipi nista navdušili, še največ prahu je v 16. minuti dvignil domnevni prekršek na robu kazenskega prostora gostiteljev, ko je Wilfred Zaha padel ob Fabiu da Silvi, a je protestom navkljub glavni sodnik Chris Foy le zamahnil z roko. V 20. minuti je Dimitar Berbatov žogo poslal mimo gola, v končnici prvega polčasa pa je iz protinapada zapretil še Mame Biram Diouf, a je ostalo pri 0:0.

Ambrose ohladil Old Trafford
V nadaljevanju so gledalci na Old Traffordu videli precej bolj dinamično igro, rdeči vragi so bili iz minute v minuto nevarnejši, a jih je s pravim evrogolom v 65. minuti ohladil Darren Ambrose. Ta je z dobrih 25 metrov sprožil projektil, ki je končal pod prečko. Veselje londonskih navijačev se še ni povsem poleglo, ko je Federico Macheda svoji ekipi priboril 11-metrovko in z bele točke izid tudi poravnal.

V južnem Londonu nazdravljajo Murrayju
Ker sta bili ekipi izenačeni tudi po 90 minutah sta sledila dva podaljška, v katerih pa so Londončani dosegli zmagoviti zadetek. Natančneje v 98. minuti, ko je po predložku z leve strani z glavo domačega vratarja Bena Amosa matiral Glenn Murray. Rdeči vragi so si do konca srečanja na vse kriplje prizadevali izid poravnati in tekmo popeljati v izvajanje 11-metrovk, a je gostujoča obramba zdržala in se ob ovacijah glasnih navijačev veselila velikega podviga.

Ligaški pokal, četrtfinale

Manchester United - CRYSTAL PALACE *1:2 (0:0)
Macheda 68./11-m; Ambrose 65., Murray 98.
* - po podaljških

Manchester Utd: Amos, Rafael (64./Pogba), Smalling, Evans, Fabio (37./Fryers), Valencia, Gibson, Park, Diouf, Berbatov (46./Morrison), Macheda.

Crystal Palace: Price, Clyne, Wright, McCarthy, Gardner, Dikgacoi, Scannell (45./Parr), Zaha, Easter (74./Murray), Moxey (46./Ambrose), O'Keefe.

Sodnik: Chris Foy.

Torkove tekme:
Chelsea - LIVERPOOL 0:2 (0:0)
Maxi 58., Kelly 63.

CARDIFF CITY - Blackburn 2:0 (1:0)
Miller 19., Gerrard 50.

Arsenal - MANCHESTER CITY 0:1 (0:0)
Agüero 84.

Polfinale:
MANCHESTER CITY - LIVERPOOL
CRYSTAL PALACE - CARDIFF CITY

Prva tekma bo odigrana 9. januarja, povratna pa 23. istega meseca.