Srečko Katanec se je že dvakrat sestal s predsednikom NZS-ja Aleksandrom Čeferinom. Foto:
Srečko Katanec se je že dvakrat sestal s predsednikom NZS-ja Aleksandrom Čeferinom. Foto:
Edy Reja
Edy Reja je trener že več kot 20 let in je v svoji karieri vodil številne italijanske klube. V tujini je deloval le pri splitskem Hajduku. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Stojanović odšel, odločitve o nasledniku še ni

Selektor, ki je Slovenijo popeljal na Euro 2000 in svetovno prvenstvo leta 2002, je za časnik Delo potrdil, da se je že dvakrat srečal s predsednikom NZS-ja Aleksandrom Čeferinom, a da je do dogovora še daleč.

Katanca so snubili že leta 2007, ko je bil v "krizi rezultatov" Matjaž Kek, a se je takrat odločil, da ostaja na klopi Makedonije. Je po desetih letih in pol napočil čas, da se selektor "zlate generacije" vrne? 49-letni Ljubljančan je nazadnje vodil Združene arabske emirate, kjer so ga po dobrih dveh letih odpustili septembra lani.

V javnosti kroži še nekaj imen. V prvi vrsti je to selektor reprezentance do 21 let Tomaž Kavčič, ki naj bi deloval v paru z nekdanjim Kekovim pomočnikom Milanom Miklavičem. Že od odhoda Keka s slovensko reprezentanco povezujejo zamejca Edyja Rejo, ki je ob koncu prejšnje sezone zapustil Lazio. Bi se lahko izzivu uprl uspešni trener Maribora Darko Milanič?

Odgovor bo najverjetneje znan v prihodnjih dveh tednih. Naslednja seja izvršilnega odbora NZS-ja bo v sredo, kjer pa naj o novem selektorju še ne bi razpravljali.

Stojanović odšel, odločitve o nasledniku še ni