Strateg Arsenala Arsene Wenger je mirno spremljal dogajanje na tekmi, po srečanju pa je za poraz navedel zelo slabo igro v obrambi. Foto: EPA
Strateg Arsenala Arsene Wenger je mirno spremljal dogajanje na tekmi, po srečanju pa je za poraz navedel zelo slabo igro v obrambi. Foto: EPA

Nocoj smo zapravili ogromno priložnosti, še zlasti potem, ko smo vodili že s 4:0. Lahko bi zmagali tudi s 6:0.

Massmiliano Allegri, trener Milana
Zlatan Ibrahimović
Nerešljiva uganka topničarjev je bil Zlatan Ibrahimović, ki je uprizoril eno boljših predstav v Milanovem dresu, v 79. minuti pa se je z bele točke vpisal tudi med strelce. Foto: EPA

Bodimo realni. Ne igramo v sanjskem svetu, morda so možnosti za naše napredovanje 5-odstotne. Realno gledano, smo že končali nastope v tem tekmovanju za letošnjo sezono.

Arsene Wenger, menedžer Arsenala
Thierry Henry
Thierry Henry se je poslovil od Arsenala. Legendarni napadalec je kot posojen igralec na sedmih tekmah dosegel tri zadetke (od teh dva zmagovita), zdaj pa se vrača v New York. Foto: EPA

Želja po uspehu v vseh treh tekmovanjih, v katerih igramo vsako sezono, je vedno prisotna in je neuničljiva. Mi, 'rossoneri', bomo vedno številka ena!

Silvio Berlusconi, lastnik Milana
Kevin-Prince Boateng in Robinho
Poleg Ibrahimovića sta se med strelce vpisala še Kevin-Prince Boateng in Robinho (2). Foto: EPA

Nogometaši Milana so bili pred tekmo favoriti, a najbrž niti najbolj zvesti in optimistični navijači 'rossonerov' niso pričakovali takšnega končnega izida. Njihovi ljubljenci so na zelenici uprizorili eno boljših predstav v letošnji sezoni, v vezni liniji so, z izjemo zadnjih desetih minut, popolnoma nadzirali potek tekme, v napadu pa so celo prvi štirje streli v okvir vrat pristali v mreži.

To pa je bil seveda večer, ki ga bodo navijači Arsenala hitro pozabili, saj je bila njihova ekipa popolnoma razglašena, skrb vzbujajoč pa je tudi podatek, da so topničarji na zadnjih 14 tekmah Lige prvakov svojo mrežo nedotaknjeno ohranili zgolj dvakrat.

S takšno igro lahko osvojijo vse
Po tekmi je bil trener Milana Massimiliano Allegri zelo zadovoljen, a je kljub vsemu svoje varovance ohranil na realnih tleh: "Nocoj smo zapravili ogromno priložnosti, še zlasti potem, ko smo vodili že s 4:0. Lahko bi zmagali tudi s 6:0. Takšnih priložnosti, posebej v tem tekmovanju, ne smeš zapravljati. Želel sem si, da bi visokemu vodstvu dodali še zadetek ali dva. Rezultat je sicer odličen, a še bolje bi bilo potnika v četrtfinale dokončno določiti že na prvem srečanju." Milan ima odlično igralsko zasedbo, še posebej v napadu, zato mu mnogi nogometni strokovnjaki napovedujejo uspešno sezono v letošnji izvedbi Lige prvakov, a Allegri ostaja miren. "Danes je ekipa igrala skoraj perfektno, od samega začetka je napadala nasprotnika in ga pokrivala po celem igrišču. Vedno moramo igrati tako, saj lahko s takšno igro osvojimo katero koli trofejo."

Ibrahimović želi dati vse za klub in navijače
"Svetu smo dokazali, da smo iz pravega testa," je po tekmi dejal eden glavnih junakov Zlatan Ibrahimović in dodal: "Psihično smo se zelo dobro pripravili in srečanje odigrali brezhibno. Vesel sem tudi za Robinha, ki se je dvakrat vpisal med strelce. Igrati odlično in dosegati zadetke na tej ravni je zelo pomembno." Šved je v zadnjem času časopisne stolpce polnil predvsem iz napačnih razlogov, a zdaj je to obdobje, kot pravi sam, mimo. "Storil sem veliko napak, a kazen sem prestal, in vse skupaj je zgodovina. Zdaj se osredotočam le na to, da na zelenici igram čim bolje in dam vse za ta klub in njegove navijače," je še povedal 30-letnik in sklenil: "Bomo videli, kaj se bo zgodilo v Londonu. Z nocojšnjo zmago smo predvsem sami sebi dokazali, da igramo dobro in da smo na dobri poti h končnemu uspehu."

Wenger: Igrali smo zelo slabo
Na drugi strani je bil precej slabše volje menedžer topničarjev Arsene Wenger, ki v intervjuju po tekmi ni mogel skriti razočaranja. Resnici na ljubo, je precej poklapan deloval že med srečanjem, ko je le nemo opazoval dogodke na zelenici. "Do poraza lahko pride tudi, ko igraš dobro, a danes smo v obrambi igrali zelo slabo. Nismo igrali po svojih pričakovanjih in visok poraz je za nas velikanski šok," je sključeno dejal 62-letnik in dodal: "Skrbi me, saj smo imeli ogromno težav z visokimi žogami v kazenski prostor, zelo slabo smo prebirali namere njihovih napadalcev, in to nas je stalo ugodnega izida." Še več skrbi Francozu zagotovo povzročajo nove poškodbe. V obrambi je po Peru Mertesackerju zdaj ostal še brez Laurenta Koscielnyja. "Gre za poškodbo kolena. Zagotovo bo izpustil obračun FA-pokala proti Sunderlandu," je razkril Wenger.

Na povratni tekmi ne morejo biti slabši
V 79. minuti je Ibrahimović z bele točke zadel še petič na zadnjih petih obračunih Lige prvakov. Novinarji so Wengerja povprašali po mnenju na odločitev za najstrožjo kazen. "Enajstmetrovka je bila prehitro dosojena, a precej bolj me zanima prepovedani položaj ob drugem zadetku," je odgovoril mož, ki Arsenal vodi vse od leta 1996 in nadaljeval: "Vso tekmo smo se podili za žogo in jo lovili, saj smo jo izgubljali kot po tekočem traku. Statistično gledano, je njihova prednost pred povratnim obračunom najbrž že odločilna. Seveda se bomo borili do zadnjega atoma moči, a dejstvo je, da je prednost gromozanska in jo bo težko izničiti. Vseeno ne moremo biti slabši kot nocoj na San Siru." Sklenil je: "Bodimo realni. Ne igramo v sanjskem svetu, morda so možnosti za naše napredovanje 5-odstotne. Realno gledano, smo že končali nastope v tem tekmovanju za letošnjo sezono."

Szczęsny je branil proti najboljšim na svetu
Po tekmi se je oglasil tudi Wojciech Szczęsny, ki je moral štirikrat po žogo v svojo mrežo, kar se je poljskemu vratarju nazadnje zgodilo 17. septembra lani, ko so topničarje na Ewood Parku s 4:3 ugnali nogometaši Blackburna. "Nismo igrali dobro, a treba je pohvaliti tudi odlično igro Milana. Kaznovali so vsako našo napako, dosegli nekaj mojstrskih zadetkov in zasluženo zmagali," je priznal vratar iz Varšave in nadaljeval: "Vsi smo bili pripravljeni na srdit boj, a nocoj so bili boljša ekipa. Mislim, da visok poraz ni presenečenje, saj imajo v svojih vrstah nekaj najboljših napadalcev na svetu. Ko igraš proti Ibrahimoviću, veš, da igraš proti najboljšemu na svetu. Svojo kakovost pred vrati so vnovčili." Arsenal za preboj v četrtfinale potrebuje čudež, ki pa po mnenju Poljaka ni nemogoč. "Moramo se pobrati po tem porazu in se boriti, znova pridobiti načeto samozavest in začeti zmagovati tekme v vseh tekmovanjih, tudi v Ligi prvakov. Upam, da se jim bomo na povratni tekmi v Londonu oddolžili in dvoboj tudi dobili," je sklenil 21-letnik.

Nocoj smo zapravili ogromno priložnosti, še zlasti potem, ko smo vodili že s 4:0. Lahko bi zmagali tudi s 6:0.

Massmiliano Allegri, trener Milana

Bodimo realni. Ne igramo v sanjskem svetu, morda so možnosti za naše napredovanje 5-odstotne. Realno gledano, smo že končali nastope v tem tekmovanju za letošnjo sezono.

Arsene Wenger, menedžer Arsenala

Želja po uspehu v vseh treh tekmovanjih, v katerih igramo vsako sezono, je vedno prisotna in je neuničljiva. Mi, 'rossoneri', bomo vedno številka ena!

Silvio Berlusconi, lastnik Milana