Thomas Müller je bil navdušen nad zelenico na stadionu Emirates. Primerjal jo je s preprogo v svoji dnevni sobi. Foto: EPA
Thomas Müller je bil navdušen nad zelenico na stadionu Emirates. Primerjal jo je s preprogo v svoji dnevni sobi. Foto: EPA
Arsene Wenger
Arsene Wenger je lahko zelo zadovoljen s predstavami v Premier ligi, v Ligi prvakov pa se je znašel v težkem položaju. Foto: EPA
Pep Guardiola
Pep Guardiola ni želel govoriti o novi pogodbi, čeprav si ga vodstvo Bayerna zelo želi tudi v prihodnjih sezonah. Foto: EPA
Antonio Rüdiger in Edin Džeko
Antonio Rüdiger in Edin Džeko med treningom na BayAreni, kjer se obeta napet obračun. Foto: EPA

Topničarji so v uvodnih dveh krogih presenetljivo ostali brez točke, na Maksimirju jih je z 2:1 šokiral zagrebški Dinamo, nato pa je pravo senzacijo pripravil še Olympiacos. Grki so odnesli vse tri točke s stadiona Emirates (2:3). Arsenal se bo zdaj dvakrat srečal z Bayernom, ki je v Bundesligi dobil vseh devet tekem (najboljši štart v zgodovini nemškega prvenstva) in dvakrat gladko slavil tudi v Ligi prvakov.

Dinamo in Olympicos se bosta srečala dvakrat, če ena ekipa osvoji vseh šest točk, se izbrancem Arsena Wengerja ne piše prav nič dobrega. Vsekakor potrebujejo vsaj tri točke z dveh tekem proti Bavarcem, kar pa bo vse prej kot lahko. V letih 2013 in 2014 je Bayern v osmini finala zmagal na obeh gostovanjih na stadionu Emirates (1:3 in 0:2).

Wenger: Igralci so malo podcenjevali Dinamo in Olympiacos
"V Ligi prvakov moramo precej nadoknaditi, saj v uvodnih dveh krogih nismo prikazali naše prave igre. Mislim, da so igralci podzavestno malo podcenjevali oba tekmeca. Morda smo se preveč osredotočili na Premier ligo, a na naslednjih dveh tekmah proti Bayernu bo treba odigrati na najvišji ravni. Proti Bayernu smo dosegali že zelo dobre izide, leta 2013 smo jih premagali, ko so nato osvojili trojno krono. Nobene ekipe ne poznam, ki ne bi imela slabosti," je poudaril Wenger, ki se je spomnil dobrih predstav na obeh povratnih srečanjih na Allianz Areni (0:2 in 1:1).

Pred dvema tednoma je Arsenal z najboljšo predstavo v letošnji sezoni potolkel Manchester United na derbiju Premier lige kar s 3:0. V uvodnih 20 minutah so bili rdeči vragi razbita vojska in do konca tekme se niso pobrali. Topničarji potrebujejo tako predstavo tudi v torek zvečer.

Guardiola po znanem receptu - odločala bo posest
Nemški prvaki bodo v Londonu precej oslabljeni. Manjkali bodo Franck Ribery, Arjen Robben, Mario Götze, Arturo Vidal, Medhi Benatia in Holger Badstuber.

"Nismo se še prebili v osmino finala. V torek igramo proti eni izmed najboljših ekip v Evropi. Arsenal mora zmagati, to je njihova zadnja priložnost. Pričakujem, da bodo v uvodne četrt ure pritisnili, igrali bodo zelo agresivno. Moj recept je jasen: moramo imeti večjo posest žoge, potem bomo zagotovo zmagali. Arsenalu nikakor ne smeš prepustiti žoge," je razlagal Guardiola, ki je zelo hvalil topničarje.
"Lahko si predsatavljam, kako bi mi šli v tako tekmo, če bi imeli po dveh tekmah nič točk. Bili bi kot živali, saj bi to bila zadnja priložnost. Zares moramo biti pripravljeni od prve minute," je še dodal španski streteg.

Rummenigge na vsak način želi zadržati Pepa
Guardiolo so povezovali tudi z Manchester Cityjem. "Seveda se zavedamo, da ima Pep veliko mamljivih ponudb, a ostajam optimist, da nam bo uspelo podaljšati pogodbo z njim. V spomladanskem delu sezone se bomo usedli in takrat bo vse jasno. Verjetno se bomo še pred koncem letošnjega leta usedli in se pogovorili," je pojasnil predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge.

Bale ima znova težave z mečno mišico
Zvezdnik madridskega Reala Gareth Bale ima znova težave z mečno mišico, zaradi poškodbe pa bo izpustil sredino tekmo Lige prvakov proti PSG-ju. Bale se je zaradi enakih težav šele dobro vrnil, svojim soigralcem ni mogel pomagati skoraj tri tedne. Valižan si je mečno mišico prvič poškodoval 15. septembra na tekmi Lige prvakov proti Šahtarju in Donjecku. V soboto je prvič po poškodbi zaigral za Real, vmes je sicer odigral dve kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2016 za Wales.

Bale pa ni edini nogometaš Reala, ki bo zaradi poškodbe manjkal proti Parižanom. Težave imajo tudi James Rodriguez, Pepe in Dani Carvajal, pod vprašajem je nastop Karima Benzemaja. V ekipo trenerja Rafaela Beniteza naj bi se vrnil Luka Modrić, poškodba rame Sergia Ramosa pa naj bi bila prav tako preteklost.

3. krog, torek ob 20.45, skupina E:
BAYER LEVERKUSEN - ROMA

Verjetni postavi:
Bayer Leverkusen: Leno, Donati, Tah, Papadopoulos, Wendell, Toprak, Kramer, Bellarabi, Calhanoglu, Mehmedi, Hernandez.

Roma: Szczesny, Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne, Pjanić, De Rossi, Nainggolan, Salah, Džeko, Gervinho.

Sodnik: Viktor Kassai (Madžarska)



BATE BORISOV - BARCELONA

Lestvica:                            
BARCELONA            2  1 1 0  3:2  4
BAYER LEVERKUSEN     2  1 0 1  5:3  3
BATE BORISOV         2  1 0 1  4:6  3
ROMA                 2  0 1 1  3:4  1



Skupina F:
ARSENAL - BAYERN

Verjetni postavi:
Arsenal: Čech, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Santi Cazorla, Arteta, Ramsey, Özil, Sanchez, Walcott.

Bayern: Neuer, Rafinha, J. Boateng, Javi Martinez, Alaba, Xabi Alonso, Lahm, Thiago, Müller, Douglas Costa, Lewandowski.

Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)



DINAMO ZAGREB - OLYMPIACOS

Lestvica:                            
BAYERN               2  2 0 0  8:0  6
OLYMPIACOS           2  1 0 1  3:5  3
DINAMO ZAGREB        2  1 0 1  2:6  3
ARSENAL              2  0 0 2  3:5  0




Skupina G:

PORTO - MACCABI TEL AVIV
DINAMO KIJEV - CHELSEA
Sodnik bo Damir Skomina.

Lestvica:                             
DINAMO KIJEV         2  1 1 0  4:2  4 
PORTO                2  1 1 0  4:3  4 
CHELSEA              2  1 0 1  5:2  3 
MACCABI TEL AVIV     2  0 0 2  0:6  0 




Skupina H:
ZENIT - LYON
VALENCIA - GENT

Lestvica:                              
ZENIT                2  2 0 0  5:3  6  
VALENCIA             2  1 0 1  3:3  3  
GENT                 2  0 1 1  2:3  1  
LYON                 2  0 1 1  1:2  1