Ekipi sta se v prejšnji sezoni pomerili petkrat, nazadnje v finalu Lige prvakov, ko je bilo 4:1 po podaljških. Foto: Reuters
Ekipi sta se v prejšnji sezoni pomerili petkrat, nazadnje v finalu Lige prvakov, ko je bilo 4:1 po podaljških. Foto: Reuters
Jan Oblak
Jan Oblak nocoj ne bo začel tekme. Foto: EPA

panski superpokal pomerila finalista Lige prvakov Real Madrid in Atletico Madrid.

Prva tekma bo danes ob 23. uri na Santiago Bernabeuu, povratna pa v petek ob 22.30 na Vincente Calderonu.

Pri Realu ne skrivajo, da si v letošnji sezoni želijo vseh šestih lovorik. Prvo so si zagotovili prejšnji teden, ko so v evropskem superpokalu z 2:0 premagali Sevillo. Oba zadetka je dosegel Cristiano Ronaldo in tako že na začetku sezone dokazal, da je v pravi formi. Madridčani bodo nastopili v najmočnejši postavi, tudi z Garethom Balom in Pepejem, ki sta zaradi lažjih poškodb izpustila sobotno prijateljsko tekmo s Fiorentino. V vratih naj bi Iker Casillas dobil prednost pred Keylorjem Navasom.

Jan Oblak, ki je v soboto debitiral za Atletico in ohranil mrežo nedotaknjeno, nocoj ne bo začel tekme. Slovenskega vratarja je v pripravah na novo sezono pestila poškodba, svoje minute pa je uspešno unovčil Miguel Angel Moya, ki bo danes v vratih španskih prvakov. Tamkajšnji mediji pišejo, da bi Oblak v vrata stopil že na petkovi povratni tekmi.

Trener Atletica Diego Simeone je prepričan, da kljub zvezdniškim nakupom Reala razlika med moštvoma ni velika. "Mi smo za sedem, osem igralcev zapravili 95 milijonov evrov, oni so toliko zapravili za dva. Mi gradimo ekipo. Ne gre le za 11 igralcev, ampak za 18 ali 20. Pri superpokalu gre predvsem za denar, zato se tudi igrata dve tekmi. Finale je finale, to nista dve tekmi, ampak ena. Lani smo bili blizu, letos se bomo morali potruditi še bolj," je madridska obračuna napovedal Simeone.

Verjetni postavi
Real Madrid: Casillas, Carvajal, Pepe, Sergio ramos, Coentrao, Modrić, Xabi Alonso, Khedira, Bale, Ronaldo, Benzema.
Atletico Madrid: Moya, Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira, Gabi, Suarez, Garcia, Turan, Koke, Mandžukić.