Neymar je z glavo dosegel prvi zadetek v dresu Barcelone. Foto: EPA
Neymar je z glavo dosegel prvi zadetek v dresu Barcelone. Foto: EPA
David Villa
David Villa je bil izjemno motiviran proti nekdanjim soigralcem. Že v 12. minuti je mojstrsko matiral Victorja Valdesa. Foto: EPA

V 12. minuti je Atletico izvedel izjemen protinapad, Arda Turan je z leve strani podal v kazenski prostor, kjer je David Villa z izjemnim strelom z desnico zadel malo mrežico. Zelo malo časa je potreboval odlični napadalec, da jo je zagodel nekdanjim soigralcem. V nadaljevanju prvega polčasa so imeli Katalonci jalovo pobudo, žogo so imeli kar 66 odstotkov igralnega časa v svoji posesti, a niso uspeli resneje zapretiti.
Joker Neymar izenačil
Na začetku drugega polčasa je Lionela Messija zamenjal Cesc Fabregas. Argentinski virtuoz je imel težave s stegensko mišico leve noge. V 58. minuti je Tata Martino v igro poslal še Neymarja. 21-letni brazilski zvezdnik je v 66. minuti izenačil z glavo po lepi podaji Danija Alvesa z desne strani. Prvi zadetek v dresu katalonskega ponosa je dosegel v pravem trenutku. Do konca srečanja so bili gostje boljši tekmec, vendar niso uspeli prebiti zelo disciplinirane obraambe španskih pokalnih prvakov.
"Če bi moral predvideti, kako bo padel prvi gol Neymarja na uradni tekmi Barcelone, zagotovo ne bi rekel, da ga bo dosegel z glavo. Zares je siajajen napadalec, dati mu moramo dovolj časa za prilagoditev," je bil zadovoljen športni direktor Barce Andoni Zubizarreta.

Povratna tekma bo naslednjo sredo ob 23.00 na Camp Nouu.

Španski superpokal, prva tekma:
ATLETICO MADRID - BARCELONA 1:1 (1:0)
50.000; Villa 12.; Neymar 66.

Atletico Madrid: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Gabi, Mario Suarez; Koke (73./O. Torres), Arda Turan (75./Leo Baptistao); Diego Costa (78./Diego Costa), Villa.

Barcelona: Valdes; Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba; Busquets, Xavi (88./Song), Iniesta; Alexis, Pedro (58./Neymar), Messi (46./Fabregas).

Sodnik: Alberto Undiano Mallenco





Povratna tekma, 28. avgusta, ob 23.00:
BARCELONA - ATLETICO MADRID