Pep Guardiola ob slavju ni mogel skriti solz. Foto: Reuters
Pep Guardiola ob slavju ni mogel skriti solz. Foto: Reuters
Alvaro Morata
Alvaro Morata je takole odločil finale italijanskega pokala. Foto: Reuters
Bayern
Bayern je 18. pokalni prvak Nemčije. Foto: Reuters
Juventus
Prešerno slavje Juventusa na Olimpicu. Foto: Reuters

Po 120 minutah je bil izid 0:0. V prvem polčasu so bile priložnosti redke, v drugem pa je Bayern igral s prestavo višje. Thiago Alcantara in Robert Lewandowski sta bila blizu vodilnega zadetka, a je na drugi strani najlepšo priložnost zapravil Pierre Emerick Aubameyang, ko je v 85. minuti streljal čez prečko, ko bi moral le še premagati Manuela Neuerja.
Podaljšek ni prinesel večjega razburjenja, saj so bili nogometaši že precej utrujeni. Strele z bele točke so prvi izvajali Dortmundčani, ki se jim je zalomilo pri drugem strelu Svena Benderja (Neuer je njegov poskus ubranil) in tretjem Sokratisa (vratnica).

Upanje Borussii je podaljšal Joshua Kimmich z zelo slabim šibkim strelom po sredini vrat, žoga je bila lahek plen vratarja Romana Bürkija. Uspešneje sta svojo nalogo opravila Thomas Müller in Douglas Costa ter potrdila slavje Bavarcev.
Bayern je 18. osvojil to lovoriko, medtem ko je Borussia že tretjič zapored izgubila v finalu. Guardiola je v treh sezonah na jugu Nemčije ekipo popeljal do treh naslovov državnega prvaka in dveh pokalov. Zdaj se seli k Manchester Cityju.
Morata zadel le dve minuti po vstopu na igrišče
Dvojne krone se drugič zapored veseli Juventus. V finalu italijanskega pokala v Rimu je bil z zadetkom rezervista Alvara Morate v 110. minuti z 1:0 boljši od Milana. Španski napadalec je na igrišče vstopil le dve minuti prej, ko je zamenjal Hernanesa. Po protinapadu je po podaji Juana Cuadrada z desne strani z desnico zadel s strelom "iz prve".
Milan je tako še tretjič zapored ostal brez uvrstitve v Evropo, v kvalifikacijah za Evropsko ligo bo igral Sassuolo, ki je v Serie A končal na šestem mestu tik pred rdeče-črnimi.
Milančani so imeli v prvem polčasu lepi priložnosti prek Giacoma Bonaventure in Andree Polija, obe ekipi pa sta bili nevarnejši v drugem delu. Najlepšo priložnost je imel Juve, a se je po preusmerjenem strelu Paula Pogbaja izkazal mladi vratar Gianluigi Donnarumma.
Nemški pokal, finale, Berlin:
BAYERN
- BORUSSIA (D) 4:3 (0:0, 0:0) - po 11-metrovkah

11-metrovke: Vidal , Lewandowski , Kimmich (Bürki brani), Müller , Douglas Costa ; Kagava , Bender (Neuer brani), Sokratis (vratnica), Aubameyang , Reus .
Bayern: Neuer, Lahm, Kimmich, J. Boateng, Alaba, Vidal, Thiago, Müller, Douglas Costa, Ribery (108./Coman), Lewandowski.

Borussia Dortmund: Bürki, S. Bender, Sokratis, Hummels (78./Ginter), Piszczek, Schmelzer (70./Durm), Weigl, Mhitarjan, Castro (106./Kagava), Reus, Aubameyang.

Sodnik: Marco Fritz


Italijanski pokal, finale, Rim:
MILAN - JUVENTUS 0:1 (0:0) - po podaljšku
Morata 110.

Milan:
Donnarumma, Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio, Kučka (111./Balotelli), Montolivo (109./Jose Mauri), Poli (85./Niang), Honda, Bacca, Bonaventura.

Juventus: Neto, Rugani, Barzagli, Chiellini, Lichtsteiner (75./Cuadrado), Lemina, Hernanes (108./Morata), Pogba, Evra (62./Alex Sandro), Mandžukić, Dybala.

Sodnik: Gianluca Rocchi