Thomas Müller je postavil končni izid. Zelo se je veselil zadetka, saj na evropskem prvenstvu v Franciji niti enkrat ni zatresel mreže. Foto: EPA
Thomas Müller je postavil končni izid. Zelo se je veselil zadetka, saj na evropskem prvenstvu v Franciji niti enkrat ni zatresel mreže. Foto: EPA
Arturo Vidal
Arturo Vidal je zaradi poškodbe predčasno končal tekmo. Foto: EPA

Zadnje tri superpokale je Bayern izgubil. Lani je bil boljši Wolfsburg, predtem pa dvakrat Borussia. Bavarci so lani doma osvojili dvojno krono, petič dvignili lovoriko in se s tem izenačili z Dortmundčani. Carlo Ancelotti je tako zgodbo na klopi nemškega velikana začel zelo uspešno. Njegov predhodnik Pep Guardiola je izgubil uvodno tekmo v sezono v vseh treh letih.

Glasni žvižgi za Hummelsa, Götze le na klopi
Italijanski strokovnjak je v prvo postavo uvrstil tudi Matsa Hummelsa, nekdanjega kapetana Borussie, ki je po osmih letih zapustil Dortmund in se vrnil v München. Prejel je glasne žvižge ob vsakem dotiku žoge, navijači mu niso oprostili odhoda na Allianz Areno.
Na klopi pa je ostal Mario Götze, ki je kot velika okrepitev pred tremi leti iz Borussie odšel na Bavarsko, a se pri Bayernu ni naigral in se je zdaj vrnil. V začetni postavi Borussie je bil nekdanji vezist Bayerna Sebastian Rode.

Ribery bi si zaslužil rdeči karton
V uvodne četrt ure so bili gostitelji precej bolj nevarni, Šindži Kagava je meril mimo vrat v 7. minuti. Po pol ure igre sta se borila Franck Ribery in mladi branilec Felix Passlack. Francoz je iztegnil komolec, gostitelji so ostro protestirali, sodnik Tobias Welz pa je obema pokazal rumeni karton, Ribery pa bi se zelo verjetno zaslužil kar izključitev.
Neuer reševal Bavarce
Manuel Neuer
je imel veliko dela. Najprej ga je v 32. minuti preizkusil Ousmane Dembele, tri minute zatem je bil sam pred vratarjem Bayerna še Adrian Ramos, a Neuerja z leve strani ni uspel ukaniti. Sedem minut pred koncem je imel veliko priložnost Vidal, najprej je Romanu Bürkiju strel Čilenca z glavo uspelo odbiti, nato pa je Vidal z bližine meril prek vrat.

Strelca Arturo Vidal in Thomas Müller
Bayern je povedel v 58. minuti, ko je Robert Lewandowski z leve podal v sredino kazenskega prostora. Thomas Müller je prepustil žogo Arturu Vidalu, na katerega je pozabila domača obramba. Čilenec je streljal z roba kazenskega prostora. Roman Bürki je prvi strel ubranil, a je Švicar le dobil žogo, ki jo je Vidal pospravil v mrežo.

Enajst minut pred koncem je srečanje odločil Müller. Thiago Alcantara je izvedel kot. Skok je dobil Hummels, ki je z glavo žogo poslal pred vrata, tam pa je bil na pravem mestu Müller, ki je zadel za 2:0.

Nemški superpokal, Dortmund:
BORUSSIA DORTMUND - BAYERN 0:2 (0:0)
81.360; Vidal 58., Müller 79.

Borussia: Bürki, Passlack, Sokratis, Bartra, Schmelzer, Castro, Rode, Ramos (69./Weigl), Dembele (69./Schürrle), Kagava, Aubameyang (78./Mor).

Bayern: Neuer, Lahm, Hummels, Martinez, Alaba, Alonso, Vidal (71./Kimmich), Thiago, Müller (86./Rafinha), Ribery (65./Coman), Lewandowski.

Sodnik: Tobias Welz