Leon Benko (levo) je pred tremi leti z Rijeko igral v skupinskem delu Evropske lige. Foto: EPA
Leon Benko (levo) je pred tremi leti z Rijeko igral v skupinskem delu Evropske lige. Foto: EPA

32-letni Benko je v bogati karieri zastopal barve Varteksa, Slaven Belupa, Standarda, Nürnberga, Rijeke in Sarajeva, kjer je bil v lanski sezoni z 18 zadetki na 26 tekmah najboljši strelec prvenstva BiH-a. Pri Rijeki je bil pred tremi leti eden izmed najzaslužnejših za uvrstitev v skupinski del Evropske lige.

"Podpis pogodbe z Olimpijo predstavlja nov velik korak v moji karieri, v isti sapi pa bi se želel zahvaliti vsem, ki so mi omogočili ta prestop. Največji motiv je zagotovo velikopotezen projekt, ki ga vodi predsednik kluba Milan Mandarić s sodelavci. Prepričan sem, da lahko z bogatimi izkušnjami pripomorem k uresničevanju visoko začrtanih ciljev. Imamo odlično moštvo, kar mi bo olajšalo proces prilagoditve na novo okolje, kjer se želim potrditi z zadetki," je povedal Benko, ki je podpisal dveletno pogodbo.

Predsednik kluba Mandarić je bil kratek in jasen: "Dejstvo, da nam je v svoje vrste uspelo privabiti tako kakovostnega napadalca, kot je Leon Benko, dovolj zgovorno priča o ugledu našega kluba. Od njega pričakujem, da bo s pomembnimi zadetki prispeval levji delež k uresničevanju velikopoteznih ciljev."