Robert Berić o tem, ali bi moral v napadu dobiti prednost pred Milivojem Novakovićem:
Robert Berić o tem, ali bi moral v napadu dobiti prednost pred Milivojem Novakovićem: "Poglejte, nisem jaz tukaj, da o tem odločam. Zato je tukaj selektor. Ne moremo reči, da Milivoje ni dober igralec. To je brezpredmetno. Videli smo, kako dobro je igral proti Angliji. Pač, imamo ljudi, ki so postavljeni, da sprejemajo takšne odločitve." Foto: www.alesfevzer.com
Kakšne so Katančeve možnosti v napadu?
Berić: Izšlo se je po mojih željah

V središču pozornosti je bil Robert Berić, ki je v ponedeljek podpisal štiriletno pogodbo s St. Etiennom. "Za sabo imam res odlično sezono. Ampak odločil sem se za nov korak. Videli bomo, iz kakšnega testa sem. Prišel sem v novo sredino, novo ligo. Bomo videli, kaj bo," je o prestopu v francosko ligo dejal Berić.

Švicarji so zelo kakovostni
Krčan se je nato ozrl na obračun s Švicarji, ki so jih Slovenci pred slabim letom dni v Mariboru premagali z 1:0. "Prihajajo tekme, ki so zelo pomembne, vsaka točka je zelo pomembna. Ta tekma s Švico ... Vemo, da bi bilo super, če bi zmagali. Vemo pa tudi, da so Švicarji zelo kakovostni. Treba jih bo dobro analizirati in se dobro pripraviti. Zagotovo bomo morali poskušati s kakšnimi podajami v sredino. Ampak najprej jih moramo analizirati in ugotoviti najšibkejše točke," pravi Berić.

Cesar: Švica je favorit
Podobno meni tudi steber slovenske obrambe Boštjan Cesar: "Vemo, da je Švica ena izmed favoritov, tudi lestvica to govori. Toda moramo gledati nase, se osredotočati nase, s selektorjem pogledati tudi, kaj so tekmečeve šibke točke, in ga poskusiti presenetiti."

Dve zmagi in pet porazov
Doslej so Slovenci s Švicarji igrali osemkrat. Dvakrat so zmagali, petkrat izgubili, enkrat pa se je srečanje končalo z remijem. V torek, 8. septembra, bo Slovenija v Mariboru gostila še Estonijo.

Skupina E:

Sobota ob 18.00:
ESTONIJA - LITVA

SAN MARINO - ANGLIJA

Ob 20.45:
ŠVICA - SLOVENIJA (Basel)
Prenos bo na TV SLO 1 in MMC-ju.

Lestvica:                          
ANGLIJA            6  6 0 0 18:3 18
ŠVICA              6  4 0 2 13:4 12
SLOVENIJA          6  3 0 3 12:7  9
ESTONIJA           6  2 1 3  3:5  7
LITVA              6  2 0 4  4:13 6
SAN MARINO         6  0 1 5  0:19 1

Kakšne so Katančeve možnosti v napadu?
Berić: Izšlo se je po mojih željah