Alberto Bigon je nazadnje deloval v Švici pri Sionu kot športni direktor. Foto: EPA
Alberto Bigon je nazadnje deloval v Švici pri Sionu kot športni direktor. Foto: EPA

61-letni Italijan se je marca 2000 kot trener Olympiacosa sprl z Zahovičem, zdaj pa se bosta spet srečala na slovenski sceni. "Slovenija je precej podobna Švici, tudi Ljubljana mi je zelo všeč in verjamem, da bom tu užival in dosegel zadane cilje," je dejal Bigon, ki je podpisal dveletno pogodbo, finančnih podrobnosti dogovora pa v klubu niso razkrili. Po izteku pogodbe naj bi nadaljeval delo v mladinski akademiji kluba.

V četrtek Hertha, v nedeljo Drava
Predsednik Interblocka Joc Pečečnik pravi, da Bigon v Ljubljano nikakor ni prišel zaradi denarja, a bo vsaj za slovenske razmere bržkone vseeno dobro plačan. V četrtek ga v Celju čaka debi proti Herthi v 2. predkrogu Pokala Uefa in srečanje s starim znancem iz švicarskega prvenstva, trenerjem Berlinčanov Lucienom Favrejem, v nedeljo pa tekma 5. kroga PrveLige Telekom Slovenije proti Labod Dravi. Šiškarji z le dvema točkama zasedajo zadnje mesto na lestvici.

Za lažjo komunikacijo med novim trenerjem in igralci bo skrbel nekdanji slovenski reprezentant Igor Benedejčič. Prejšnji trener Dragan Skočić je moral oditi po domačem porazu v 3. krogu proti Kopru.

M. R.