Kdo bo na domači tekmi marca proti Češki nadomestil Marka Šulerja? Foto: Reuters
Kdo bo na domači tekmi marca proti Češki nadomestil Marka Šulerja? Foto: Reuters
Matjaž Kek
Matjaž Kek računa, da se bo proti BiH-u izkazala predvsem obrambna vrsta. Foto: MMC RTV SLO

10. novembra pred 12 leti sta se Slovenija in BiH pomerila za Bežigradom v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo 1998. Med okoli pet tisoč gledalci v Ljubljani so močno prevladovali navijači Bosne, ki so videli zmago svojih ljubljencev z 2:1. Zadela sta Elvir Bolić in Meho Kodro, častni zadetek za varovance Zdenka Verdenika pa je prispeval Zlatko Zahovič.

Poln stadion zagotovilo za dobro predstavo
Na prodajnih mestih je prvi dan prodaje minil podobno kot pred kvalifikacijsko tekmo s Severno Irsko, kar obeta, da bo stadion v Ljudskem vrtu spet poln. Marko Šuler bližajočo se tekmo že nestrpno pričakuje in verjame, da bo razpoloženje v Ljudskem vrtu ponovno tisto "pravo": "Gotovo tekma ne bo navadna prijateljska, ampak bo imela zaradi geografske lege in nekdanje skupne zgodovine malenkost drugačen naboj, kar pa je v vseh pogledih dobrodošlo." V prid temu, govori to, se je po avgustovski tekmi s Hrvaško (2:3) raven igre Slovenije močno dvignila.

Priložnost za branilce
Tekma z Bosno in Hercegovino bo za selektorja Matjaža Keka pomembna predvsem z vidika priprave na naslednjo kvalifikacijsko tekmo - proti Čehom marca bo v obrambni vrsti velika luknja zaradi rumenih kartonov, manjkali bodo Šuler, Branko Ilič in Mišo Brečko: "Tekma z BiH-om je dobrodošla zaradi daljšega premora do naslednje kvalifikacijske tekme, poleg tega pa kot vemo, imamo kar nekaj težav s kartoni v obrambi, zato je ta tekma kot test za določene variante oz. alternative." Glavna nevarnost varovancev Čira Blaževića bo zagotovo prvi strelec Bundeslige Vedad Ibišević.

T. G.