Valter Birsa si je priboril izredno veliko zaupanje trenerja Massimiliana Allegrija, čigar stolček pa se že nekaj časa maje. Foto: Reuters
Valter Birsa si je priboril izredno veliko zaupanje trenerja Massimiliana Allegrija, čigar stolček pa se že nekaj časa maje. Foto: Reuters
Enrico Letta in Alenka Bratušek z Milanovim dresom Birsa št. 14
Sam premier Letta se opisuje za zmerno vnetega navijača rossonerov, tako da je bilo darilo Bratuškove več kot ustrezno. Foto: EPA

V uradnem sporočilu AC Milana so potrdili, da si je Valter Birsa na sobotni tekmi Milan - Livorno (2:2) poškodoval stegensko mišico na desni nogi. Po novih pregledih bodo rossoneri razkrili tudi predvideni čas okrevanja 27-letnega slovenskega vezista, ki je v zadnjih treh mesecih nepričakovano postal pomemben član Milana.

Božično-novoletna okrevanje
Po poročanju italijanskih medijev se pričakuje, da bo Birsa manjkal štiri tedne oziroma do sredine januarja in bo tako predvidoma izpustil štiri kroge Serie A, kar bi pomenilo, da bi se lahko vrnil na tekmi Sassuolo - Milan. Rdeče-črni sicer v sredo igrajo zadnjo tekmo Lige prvakov proti Ajaxu, ki je na San Siru ne smejo izgubiti, če se hočejo prebiti v spomladanske izločilne boje.

Dva gola za dve zmagi
Po presenetljivem prestopu na zadnji dan poletnega prestopnega roka, ko se je v zadnjih urah iz Genoe preselil v Milan, je Birsa zaradi številnih poškodb dočakal priložnost in jo izkoristil. V treh mesecih je za Milan odigral 15 tekem (11 v Serii A in 4 v Ligi prvakov) in pri tem z dvema goloma prinesel dve dragoceni zmagi nad Sampdorio in Udinesejem, hkrati pa je na zadnji tekmi v Glasgowu s podajami iz kotov zrežiral zmago nad Celticom (0:3).

Z novim letom se bo sicer konkurenca med napadalnimi vezisti/krilnimi napadalci v Milanu zaostrila, saj iz CSKA-ja prihaja Japonec Keisuke Honda, hkrati pa se napadalci El Shaarawy, Pazzini in Robinho počasi vračajo po poškodbah.

Italijanski premier dobil dres št. 14
Brez Birse ni šlo tudi na ponedeljkovi slovenski investicijski konferenci v Milanu. Slovenska premierka Alenka Bratušek je namreč italijanskemu kolegu Enricu Letti podarila Birsov dres Milana s številko 14, ki jo nosi ravno Valter Birsa. Trenutni italijanski premier Letta je sicer zvest navijač Milana, v katerem je imel dolga leta pomembno vlogo njegov stric Gianni Letta, sicer eden izmed tesnih sodelavcev Silvia Berlusconija.