Naslednika Seppa Blatterja bodo izvolili 26. februarja. Foto: Reuters
Naslednika Seppa Blatterja bodo izvolili 26. februarja. Foto: Reuters

Coca Cola, McDonald's, Visa in Budweiser so odločeni, da se mora Blatter posloviti, ker je z vsakim dnem pod njegovim vodstvom ugled Mednarodne nogometne zveze bolj načet.

A 79-letni Švicar se ne da. Prek odvetnika je še enkrat, tako kot že pred dnevi v odzivu na preiskavo švicarskega tožilstva, pojasnil, da ne vidi razloga, da bi predčasno odstopil na zahtevo pokroviteljev.

"Coca Cola je cenjen pokrovitelj Fife, toda gospod Blatter se ne strinja s stališči podjetja. Verjame, da Fifi, če bi mesto predsednika zapustil zdaj, to ne bi koristilo, prav tako pa ne bi prispevalo k procesu reform. Zato ne bo odstopil," je v petek zvečer sporočil njegov ameriški odvetnik Richard Cullen.

Kot je znano, je maja izbruhnila korupcijska afera, v katero je (bilo) vpletenih več visokih predstavnikov Fife. Blatter je 29. maja na volitvah v Zürichu kljub temu dobil peti mandat za predsednika krovne nogometne zveze, a je po vseh pritiskih 2. junija sporočil, da svoj mandat daje na voljo drugim. Naslednika Blatterja bodo izvolili na izrednem kongresu Fife 26. februarja prihodnje leto.