Bo Robert Koren sprejel zanimivo ponudbo iz Avstralije? Foto: Reuters
Bo Robert Koren sprejel zanimivo ponudbo iz Avstralije? Foto: Reuters
Robert Koren
Robert Koren je v bogati karieri zbral 61 nastopov za Slovenijo, v zgodovino pa se je vpisal z zmagovitim zadetkom na SP-ju 2010 proti Alžiriji. V karieri je igral za Dravograd, Celje, Lilleström, West Bromwich in Hull. Foto: MMC RTV SLO

33-letni Radeljčan je trenutno brez pogodbe in išče nov klub, Melbourne City pa je ravno na 18-dnevnih pripravah na Otoku v Manchestru, kjer je vodstvo navezalo stike s prekaljenim vezistom.

Pogovori da, a še brez podpisa
"Priznam, da smo govorili z več igralci, in tudi ne bomo zanikali, da smo navezali stik z Robijem, a v tem trenutku ne morem nič potrditi, saj ni še nič podpisanega," je direktor kluba Brian Marwood potrdil pogovore za Herald Sun iz Melbourna, kjer so navijači sicer pričakovali kakšno odmevnejšo okrepitev.

Čas za nov izziv v Avstraliji?
Robert Koren je v Angliji preigral zadnjih sedem let, tri sezone za West Bromwich in zadnje štiri za Hull, s katerim je lani vnovič nastopal tudi v Premier ligi. Čeprav je bil kapetan tigrov, ni bilo novega dogovora in tako je Korošec prosti igralec. Po kar nekaj zanimanja klubov iz druge angleške lige se je zdaj ponudila priložnost, da kapetan Slovenije na SP-ju 2010 postane prvi Slovenec, ki bi zaigral v avstralski A-ligi.

Del vse večjega imperija Manchester Cityja
Na začetku letošnjega leta se je nogometni imperij Manchester Cityja razširil za nov klub - z naftnim denarjem šejkov iz Abu Dabija so za 10 milijonov evrov kupili Melbourne Heart, člana avstralske A-lige, in ga preimenovali v Melbourne City FC. Že pred svetovnim prvenstvom je klub dobil veliko okrepitev - španskega napadalca Davida Villo, ki bo v Avstraliji odigral okoli deset tekem kot posojeni igralec novega MLS-ligaša New York Cityja, ki je, kot ste uganili, tudi v lasti Manchester Cityja.

Avstralija ni popolna neznanka za Slovence
V Avstraliji je sicer pred dvema sezonama že igral en Slovenec Nace Kosmač, ki pa je nastopal za Moreland Zebras v drugi avstralski ligi. V avstralskem nogometu so pečat pustili igralci slovenskega rodu, najuspešnejši je bil Damian Mori, štirikratni kralj strelcev in tudi dolgoletni reprezentant socceroosov. Nova sezona desetčlanske A-lige se bo sicer začela šele 10. oktobra 2014.