Cristiano Ronaldo je v vseh šestih sezonah pri Realu dosegel vsaj 45 golov. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je v vseh šestih sezonah pri Realu dosegel vsaj 45 golov. Foto: Reuters

Ni slabo doseči toliko trojčkov, kajne? To je v mojem DNK-ju, je nekaj naravnega. Vedno dam vse od sebe, ljudje, ki me poznajo, to vedo. Trdo delo se vedno poplača. Vsakič, ko grem spat, sem sproščen, ker vem, da sem dal vse.

Cristiano Ronaldo
Zlatan Ibrahimović je bil skoraj neopazen. Foto: Reuters

Manchester City je samo povabljenec na zabavo Barcelone, Reala in Bayerna.

Trener PSG-ja Laurent Blanc

Izjemni Portugalec s sedmico na hrbtu je z dvema zadetkoma v 88 sekundah že po 17 minutah izničil prednost Wolfsburga s prve tekme in ga v 77. minuti dokončno matiral s prostega strela. Tako bo Real Madrid igral v polfinalu Lige prvakov šesto sezono zapored, s čimer se je kot edini kub izenačil z Barcelono.
"Govoril sem vam, da bo to magičen večer. Ekipa je odigrala izvrstno, pritisnili smo nasprotnika in ga nadigrali. Tudi navijači so bili izjemni. V Ligi prvakov obstajajo posebne tekme, ta je bila ena izmed njih, ki se je na koncu prezrcalila v perfekten večer," je povedal Ronaldo, ki zdaj za lastnim rekordom v Ligi prvakov iz sezone 2013/14 zaostaja le še za en zadetek.

Stroj za doseganje golov
Ronaldo je še enkrat potrdi, da je stroj za doseganje golov. Proti Wolfsburgu je zabil 37. hat trick v karieri, drugega v izločilnih obračunih Lige prvakov po Manchester Unitedu. V vsaki izmed šestih sezon pri Realu iz Madrida je dosegel najmanj po 45 zadetkov. "Ni slabo doseči toliko trojčkov, kajne? To je v mojem DNK-ju, je nekaj naravnega. Vedno dam vse od sebe, ljudje, ki me poznajo, to vedo. Trdo delo se vedno poplača. Vsakič, ko grem spat, sem sproščen, ker vem, da sem dal vse," je še dodal Ronaldo, ki se je vselej uvrstil v polfinale Lige prvakov, ko je njegova ekipa igrala v četrtfinalu - 2011, 12, 13, 14, 15, 16 v Realu in 07, 08, 09 v Manchester Unitedu.

Največji dan v Zidanovi trenerski karieri
Stoti dan službe pri madridskem Realu je Zinedine Zidane opisal kot največji v trenerski karieri. "Biti trener je veliko, veliko težje. Ne skrbi me, kaj se lahko zgodi, ampak sem popolnoma osredotočen na to, da se izboljšujemo iz dneva v dan. Seveda so težki trenutki, ampak je treba biti sproščen in ne izgubljati živcev. V nogometu se lahko zgodi vse. Nikoli nisem izgubil glave kot igralec, nikoli je ne bom izgubil niti kot trener," je povedal Zidane in dodal: "Imam izjemno ekipo, odličen trenerski štab. Iz dneva v dan se učim in grem naprej. Uživam v tem, kar delam, in to je najpomembnejše." O Ronaldu? "Cristiano dokazuje, da je najboljši igralec na svetu," je prepričan Francoz.

Zidane zdržal, hlače ne (VIDEO SPODAJ)
Če je zdržal Zidane, pa niso zdržale njegove hlače. Ob strelu Karima Benzemaja ob koncu tekme in izjemni obrambi Wolfsburgovega vratarja Diega Benaglia se je Francoz sunkovito obrnil, tako da so mu na zadnjici počile hlače.

Trener Wolfsburga Dieter Hecking je čestital Realu: "Zasluženo so napredovali. Nismo pokazali dveh dobrih predstav, saj nismo popolnoma razumeli, kaj moramo storiti. Čestitam Realu, bili so boljši."

City deseti angleški klub v polfinalu
Po sezoni, polni preobratov, slavijo pri Manchester Cityju, ki se je kljub zgrešeni enajstmetrovki Sergia Aguera z zadetkom Kevina De Bruyneja uvrstil v prvi polfinale Lige prvakov. S tem je postal deseti angleški klub, ki bo igral v tej fazi tekmovanja. PSG je izpadel v četrtfinalu že četrto sezono zapored.
Blanc: "Manchester je le povabljenec na zabavo"
Trener PSG-ja Laurent Blanc je prepričan, da Angleži v polfinalu nimajo možnosti: "Manchester City je samo povabljenec na zabavo Barcelone, Reala in Bayerna."
Ibrahimović po "rekordu" kritiziral trenerja
Medtem ko ima Ronaldo 100-odstotni izkupiček v četrtfinalu, je Zlatan Ibrahimović rekorder po neuvrstitvah v polfinale Lige prvakov. Švedski napadalec je "izvisel" v četrtfinalu osmič v devetih poskusih. Ibrahimovic je kritiko uperil tudi proti trenerju Blancu, ki se je odločil tekmo začeti s spremenjenim sistemom s tremi branilci. "V prvem polčasu smo igrali s sistemom, ki ga nismo nikoli preizkusili. Sami ste videli, kako se je končalo."

Lestvica najboljših strelcev v ligi prvakov:
(brez golov v kvalifikacijah in evropskem pokalu državnih prvakov)
1. Cristiano Ronaldo (Por) 93 golov *
2. Lionel Messi (Arg) 83 *
3. Raul (Špa) 71
4. Ruud van Nistelrooy (Niz) 56
5. Thierry Henry (Fra) 50
6. Andrej Ševčenko (Ukr) 48
. Zlatan Ibrahimović (Šve) 48 *
8. Filippo Inzaghi (Ita) 46
. Karim Benzema (Fra) 46 *
10. Didier Drogba (Sl.O) 44 *
* opomba: z zvezdico označeni igralci so še aktivni

Ni slabo doseči toliko trojčkov, kajne? To je v mojem DNK-ju, je nekaj naravnega. Vedno dam vse od sebe, ljudje, ki me poznajo, to vedo. Trdo delo se vedno poplača. Vsakič, ko grem spat, sem sproščen, ker vem, da sem dal vse.

Cristiano Ronaldo

Manchester City je samo povabljenec na zabavo Barcelone, Reala in Bayerna.

Trener PSG-ja Laurent Blanc