Jose Mourinho bo s svojimi izbranci obiskal tudi Stožice. Foto: EPA
Jose Mourinho bo s svojimi izbranci obiskal tudi Stožice. Foto: EPA

Modri s Stamford Bridgea so sporočili, da bodo eno izmed štirih pripravljalnih tekem pred novo sezono odigrali tudi v Ljubljani. Na spletni strani londonskega kluba so zapisali, da je zdaj dokončno potrjen urnik poletnih pripravljalnih tekem. Tekmeci Chelseaja bodo avstrijski prvoligaš WAC iz Volšperka, Olimpija Ljubljana, Vitesse Arnhem in Werder Bremen, vse tekme pa bodo igrali v gosteh, v Avstriji, Sloveniji, na Nizozemskem in v Nemčiji.

Pripravljalna turneja se bo začela 23. julija v Celovcu, na Chelseajevi strani pa za to tekmo tudi že ponujajo možnost nakupa vstopnic. Olimpija bo na vrsti naslednja, tekma v Stožicah bo v nedeljo, 27. julija, ura pa še ni določena. Nato bodo Londončani odšli v Vitesse, kjer bo tekma z Arhemom 30. julija, z Werderjem pa bodo igrali 3. avgusta. Za zadnje tri tekme za zdaj vstopnic še ni mogoče kupiti.

Chelsea je sezono v Premier ligi končal na tretjem mestu, v Ligi prvakov pa je izpadel v polfinalu proti madridskemu Atleticu. Olimpija je v Prvi ligi zasedla skromno sedmo mesto.