Prestop Jurija Žirkova je bil letos najodmevnejši nakup Chelseaja. Novih obrazov na Stamford Bridgeu ne bo do januarja 2011. Foto: EPA
Prestop Jurija Žirkova je bil letos najodmevnejši nakup Chelseaja. Novih obrazov na Stamford Bridgeu ne bo do januarja 2011. Foto: EPA

To pomeni, da klub s Stamford Bridgea v prestopnem roku ne bo smel biti aktiven vse do januarja 2011. Kazen je hud udarec za modre z zahoda Londona, ki so v bližnji prihodnosti načrtovali velike nakupe. Zadnja velika naj bi bila Franck Ribery iz Bayerna in Sergio Agüero iz madridskega Atlética.

Ob velika imena zaradi 18-letnika
Chelsea je bil kaznovan, ker naj bi vplival na odločitev mladega, komaj 18-letnega francoskega nogometaša Gaela Kakuto. Ta je na pobudo predstavnikov Chelseaja razdrl veljavno pogodbo z Lensom, nato pa leta 2007 podpisal za Londončane. Francoski klub je nogometaša že kaznoval s 780.000 evri, 130.000 evrov pa bo moral francoskemu klubu odšteti še londonski nogometni velikan.

Kakuta bolj ali manj poškodovan
Da je kazen še toliko hujša, potrjuje tudi dejstvo, da se Kakuta pri Chelseaju ni ravno naigral. Pravzaprav je bil v zadnjih dveh sezonah bolj ali manj poškodovan. Kljub temu je svojo prvo sezono pri Chelseaju končal kot najboljši strelec pri mladincih. Lani je zaradi poškodb odigral le 5 tekem pri mladincih in 2 za rezervno ekipo, februarja pa se je znova poškodoval. Trenutno trenira z rezervisti.

Martel obsoja početje Chelseaja
Predsednik Lensa Gervais Martel je ostro obsodil dejanja Chelseaja izpred dveh let. "S Kakuto so vzpostavili stik, ko ta še ni dopolnil niti 16 let. To je nesprejemljivo. So pač pravila, ki se jih mora upoštevati," je dejal Martel in dodal: "Veliko denarja zapravimo za šolanje mladih nogometašev in res ne vidim razloga, da nekdo drug to izkorišča."

Chelsea se bo na odločitev pritožil
"Na Fifo bomo naslovili najmočnejšo mogočo pritožbo. Njihova odločitev je prehuda za domnevno kršenje pravil z naše strani," so v izjavi za javnost zapisali prestavniki Chelseaja in dodali: "Zadeve ne moremo več komentirati, dokler ne prejmemo celotnega poročila o tej nori odločitvi."