Carles Puyol postaja legenda Barcelone. Foto: Reuters
Carles Puyol postaja legenda Barcelone. Foto: Reuters

Chelsea je s podaljšanjem sodelovanja z 32-letnim branilcem, ki je do zdaj za Londončane dosegel sedem golov na 293 tekmah, ustavil špekulacije o morebitnem odhodu k madridskemu Realu ali Paris St. Germainu po koncu sezone, ko bi bil prost.

Brazilski selektor Felipe Scolari je za svojo prvo uradno tekmo ob vrnitvi na mesto prvega trenerja "selecaa" na seznam uvrstil tudi veterana Ronaldinha. Brazilija se bo 6. februarja v prijateljskem dvoboju na Wembleyju pomerila z Anglijo. Scolari je presenetil tudi tako, da se je odrekel Kakaju. V moštvu pa je še nekaj starejših in izkušenih igralcev (Luis Fabiano, Fred, Julio Cesar).

Puyol pa bo dres Barcelone nosil še tri sezone, do svojega 38. leta. Stara pogodba bi se nogometašu iztekla 30. junija letos, a so iz Barcelone že decembra sporočili, da so se dogovorili za podaljšanje. Puyol je v prvi ekipi katalonskega ponosa prvič zaigral v sezoni 1999/00, od leta 2004 je kapetan blaugrane in je drugi na večni klubski lestvici nogometašev po številu nastopov. Zaostaja le za Xavijem.