Thibaut Courtois je takoj postal prvi vratar Chelseaja. Foto: EPA
Thibaut Courtois je takoj postal prvi vratar Chelseaja. Foto: EPA
Daniel Sturridge
Daniel Sturridge bo počival vsaj tri tedne. Foto: EPA

Jose Mourinho mu je takoj zaupal, v vratih je stal na vseh treh uvodnih tekmah Premier lige, modri pa so zbrali maksimalnih devet točk. Petr Čech je le še na klopi.

"Zelo sem vesel te nove pogodbe, lepo je vedeti, da bom tu ostal še pet let," je dejal Courtois, ki je v Chelsea prestopil leta 2011 iz Genka, a bil takoj posojen v Madrid, kjer je v pretekli sezoni osvojil naslov španskega prvaka in igral v finalu Lige prvakov. Za Belgijo je zbral 23 nastopov.

Chelsea je eden izmed tekmecev Maribora v Ligi prvakov, v skupini G pa sta še Schalke in Sporting iz Lizbone. Modri v Ljudski vrt prihajajo 5. novembra.

Sturridge bo izpustil šest tekem
Napadalec Liverpoola Daniel Sturridge bo zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil na treningu angleške reprezentance prejšnji petek, izpustil šest tekem.

25-letni Anglež, ki tako ni igral že na kvalifikacijskem obračunu za evropsko prvenstvo 2016 proti Švici (2:0), bo manjkal tri tedne. Izpustil bo tri tekme Premier lige, tudi mestni derbi proti Evertonu, tekmo ligaškega pokala proti Middlesbroughu in prvi dve tekmi Liverpoola v Ligi prvakov.

V napadu bo odgovornost prevzel novinec na Anfieldu Mario Balotelli. Trener Brendan Rodgers je prav tako razkril, da bo šest tednov manjkal Emre Can, prav tako novinec v moštvu, ki si je poškodoval gleženj na tekmi nemške reprezentance do 21 let.