Darko Milanič je vztrajal pri svoji odločitvi. Foto: EPA
Darko Milanič je vztrajal pri svoji odločitvi. Foto: EPA
Slovenski selektorji: Prašnikar, Verdenik, Oblak, Katanec.
Kdo bo nasledil četverico? Foto: RTV SLO
Intervju z Rudijem Zavrlom
Spet se išče selektor

Nekdanji kapetan reprezentance je želel imeti v svojem strokovnem vodstvu tudi Zlatka Zahoviča, brez katerega ni želel sprejeti ponujene vloge. Krovna nogometna organizacija ni sprejela Zahovičevih pogojev, saj je ta zahteval odstop predsednika Rudija Zavrla.

Zahovič predlagal častni odstop
"Hitro smo prekinili razgovor, saj nisva našla skupnega jezika. Darko Milanič je vztrajal, da v reprezentanci želi Zahoviča. Ta kadrovska rešitev je bila za NZS nesprejemljiva, saj pri nas ne obstaja vloga športnega direktorja, ki naj bi jo opravljal Zahovič. Ponedeljkov razgovor z Zahovičem mi je prinesel veliko spoznanj. Predlagal mi je častni odstop, čeprav sem pred dnevi dobil podporo, da dokončam mandat," je v prvi izjavi za javnost razmišljal Zavrl in se zazrl v prihodnost: "Potrebno je začeti z nova. Rok za določitev novega selektroja je približno 20. januarja. V konkurenci so tako domači kot tuji strokovnjaki."

Sestanek je bil kratek
"Že od samega začetka naprej sem se dobro zavedel, da bodo pogajanja težka. Tokrat sva se hitro razšla, saj Zavrl ni želel sodelovati z Zahovičem. Osebno sem prepričan, da bi Zahovič dobro opravljal vlogo športnega direktorja, saj ima tako ideje kot znanje. Na žalost se je vse hitro prekinilo," pa je svojo odločitev sporočil Milanič.

C. R.

Intervju z Rudijem Zavrlom
Spet se išče selektor