Rdeči karton je razbesnel nogometaše in navijače Atletica. Foto: Reuters
Rdeči karton je razbesnel nogometaše in navijače Atletica. Foto: Reuters
Fernando Torres - od raja do pekla v desetih minutah. Foto: Reuters

spremenila potek prve četrtfinalne tekme Lige prvakov proti Barceloni.

Madridčani so do usodnega trenutka nadzorovali tekmo. S presingom po celotnem igrišču so Kataloncem povzročali veliko preglavic in popolnoma onemogočili Messija, Suareza in Neymarja. V 25. minuti so poskrbeli za hladno prho na največjem evropskem stadionu, ko je Torres matiral vratarja Marca-Andreja ter Stegna. Če ne bi nekaj minut pozneje nemški vratar izvrstno posredoval ob strelu Antoina Griezmanna, bi Atletico že po pol ure vodil z 2:0 in Barcelona bi se znašla v hudih škripcih.

Anketa ESPN-a: 54 odstotkov mnenja, da si Torres rdečega ni zaslužil
V 35. minuti je nemški sodnik Felix Byrch po prekršku nad Sergiem Busqetsom Torresu pokazal drugi rumeni karton in pot v slačilnico. Prekršek je nedvomno bil, toda ali za rumeni karton? ESPN je takoj po tekmi izvedel anketo, v kateri je 54 odstotkov glasovalcev menilo, da si Torres rdečega kartona ni zaslužil. Z enajstimi proti desetim je Barcelona v drugem delu oblegala vrata Atletica. Dvakrat je zadel Luis Suarez in le sreči se lahko gostje zahvalijo, da jim ni bilo treba v mrežo po žogo večkrat.

Simeone se je ugriznil za jezik
"Ne smem povedati vsega, kar si mislim. Moram izbirati besede," je takoj po tekmi jezo v sebi zadrževal trener Atletica Diego Simeone. "Nisem jezen na Torresa. Naj drugi presodijo ta dogodek. Sodniki so tam, da opravijo svoje delo, mi se moramo osredotočiti na nogometni del. Še smo med živimi. Lahko bi dosegli več golov ob številčni premoči, a jih niso. Za naše navijače ostaja upanje. To bo lepa tekma za vse, igralce in navijače," je povratno tekmo v sredo napovedal Simeone.

Torresovo opravičilo
Torres
takoj po tekmi ni mogel skriti razočaranja: "Res je škoda, da se Uefa ukvarja z menjavo dresov in določi sodnika, ki ni na ravni četrtfinala Lige prvakov. To je verjetno eden izmed najslabših večerov v moji karieri. Žalosten sem, ker sem pustil svojo ekipo, da igra z desetimi nogometaši. Počutim se odgovornega. Prepričan sem, da bi bil izid popolnoma drugačen, če bi igrali z enajstimi igralci." Španski napadalec je pozneje na Twitterju sporočil, da prevzema krivdo za poraz: "Prevzemam odgovornost za poraz, toda zdaj je bolj kot kadar koli pomembno, da na Vicente Calderonu uprizorimo vrnitev."

Branilec Atletica Filipe Luis ni bi diplomatski. "Njegov drugi rumeni karton je bil popolnoma neupravičen. Vedeli smo, kaj se bo zgodilo, Barcelona v Ligi prvakov. Moramo se bojevati proti vsem," je bil ogorčen Filipe Luis.

Enrique in Suarez: Izključitev popolnoma upravičena
Trener Barcelone Luis Enrique meni, da je bil rdeč karton popolnoma upravičen. "Vsi pri Barceloni smo prepričani, da si je Torres zaslužil oba rumena kartona, pri Atleticu so seveda nasprotnega mnenja. To je v teh položajih tipično in normalno. Konec koncev je sodnik tisti, ki odloča," je povedal Enrique, ki obžaluje, da njegovo moštvo ni doseglo več golov. "V prvem polčasu sem videl izenačen dvoboj. Bili smo precej nenatančni, pri nekaterih položajih, ki jih po navadi razrešujemo, nismo bili odločni. Izključitev je spremenila tekmo. V drugem delu smo šli na vse ali nič. Škoda, da smo zadeli le dvakrat."

Tudi dvakratni strelec Luis Suarez je prepričan, da je bil Torres izključen upravičeno: "Rdeči karton je prelomil tekmo. Torres je naredil dva huda prekrška. Škoda, ker bi bila tekma 11 proti 11 zelo zanimiva. Lahko bi dosegli še kakšen gol, a pomembna je zmaga."