V incidentu je bil ranjen voznik avtobusa. Foto: Reuters
V incidentu je bil ranjen voznik avtobusa. Foto: Reuters

V soboto zvečer so streljali na avtobus Fenerbahčeja, pri tem pa je bil ranjen voznik, ki so ga morali prepeljati v bolnišnico. Igralci so se namreč vračali z gostovanja v Rizeju, kjer so s 5:1 ugnali Čaykur Rizespor in pred večnima tekmecema Galatasarayem ter Bešiktašom prevzeli vodstvo v ligi. Pri prevozu na letališče na severovzhodu Turčije v regiji Trabzon, od koder so odšli v Carigrad, so se oglasili streli in ranili voznika, ki pa je ohranil prisebnost in preprečil, da bi vozilo zdrvelo s cestišča. Njegovo življenje ni ogroženo, člani ekipe pa niso bili poškodovani.

Zdaj so se v vodstvu turške lige odločili, da teden dni ne bodo igrali tekem. Predsednik zveze Yildirim Demiroren je pojasnil, da so se z odločitvijo strinjali vsi klubi. Na sestanku izvršnega odbora Fenerbahčeja pa je klub sklenil, da ne bo igral tekem, dokler ne bo končana preiskava o napadu. "Ne nameravamo igrati nogometa, dokler krivci za napad ne bodo razkriti," je dejal izvršni direktor Fenerja Deniz Tolga Aytore.

V Turčiji ima Fenerbahče prav v mestu Trabzon precej nasprotnikov. Fener so namreč leta 2011 doletele sankcije Uefe zaradi prirejanja izidov, klub tudi ni smel nastopiti v naslednji sezoni Lige prvakov. A turška zveza rekorderju po številu naslovov državnega prvaka naslova ni odvzela, v tej sezoni pa je bil drugi prav Trabzonspor in njegovi navijači menijo, da bi morali zaradi goljufanja carigrajskega velikana naslov prvaka za leto 2011 dodeliti njihovemu klubu.