Na tekmi, ki jo omenja ARD, je Damjan Ošlaj dosegel avtogol za Dravo. Res pa je, da je tudi Marko Drevenšek na isti tekmi dosegel avtogol v korist Nafte. Foto: Čiček/www.nknafta.si
Na tekmi, ki jo omenja ARD, je Damjan Ošlaj dosegel avtogol za Dravo. Res pa je, da je tudi Marko Drevenšek na isti tekmi dosegel avtogol v korist Nafte. Foto: Čiček/www.nknafta.si
Končno zmaga za Dravo

Afera se je začela v petek v Nemčiji. Na zahtevo nemškega tožilca iz Bochuma je bilo v Angliji, Nemčiji, Avstriji in Švici aretiranih 17 ljudi, ki naj bi bili vpleteni v stavniške goljufije. Med aretiranimi sta tudi brata Šapina iz Berlina, ki sta bila osrednja "junaka" afere Hoyzer. Policije omenjenih držav so v zadnjih mesecih preiskovale več kot 200 nogometnih tekem v 9 različnih ligah (tudi v slovenski nogometni ligi).

Drava začela preobrat in si zagotovila obstanek
Sedem tekem naj bi bilo "sumljivih" tudi v Sloveniji. Nemška televizijska postaja ARD je kot eno od takih identificirala obračun med Dravo in Nafto, ki se je končal s 4:1. Šlo je za tekmo 28. kroga lanskega prvenstva, ko je na videz "odpisana" Drava premagala Prekmurce, zmagala prvič v pomladanskem delu sezone in začela "neverjetno" pot do obstanka v ligi. Ptujčani so na prvih 27 tekmah zbrali 20 točk, na zadnjih 9 pa kar 22 in si v dramatičnem zadnjem krogu zagotovili obstanek.

Na tekmi padla dva avtogola
Si je pri tem pomagala na nedovoljeni način? ARD poroča, da naj bi eden od nogometašev Nafte pred zgoraj omenjeno tekmo dobil 5.000 evrov podkupnine. Na tisti tekmi je Damjan Ošlaj dosegel avtogol v korist Drave, res pa je tudi, da je Marko Drevenšek že pred tem dosegel avtogol v korist Nafte. Po tekmi so bili navijači Nafte zaradi niza slabih izidov tako razočarani, da so se "spravili" nad igralce in trenerja Damirja Roba. Več v videu.
Dominko ni želel komentirati obtožb
"Nič ne vem o tem, ne morem dati uradne izjave," se je na naš telefonski klic odzval športni direktor Nafte Marjan Dominko, ko smo ga prosili za komentar obtožb. Precej slabe volje je med drugim dodal: "Kako si me drznete klicati v nedeljo popoldne oziroma zvečer? Novica je neuradna, ne morem je komentirati."
Horvat: Nemoralno je omenjati imena, dokler jim krivda ni dokazana
Predsednik Nafte Mirko Horvat pa je za slovensko tiskovno agencijo povedal: "Klubu dolge zgodovine in bogate tradicije se dela neprecenljiva škoda. Uradnega stališča v zvezi z omenjenimi dogajanji in prirejanjem rezultatov v klubu nismo zavzeli, ker mislimo, da to niso zadeve kluba. Pričakujemo in želimo si, da se stvar razplete, morebitni krivci dokažejo in naj se te primerno kaznuje. Je pa nemoralno omenjati imena, dokler jim kakršna koli krivda ni dokazana. Gre namreč za dejanja, ki presegajo okvire nogometne igre."
S Ptuja odzivov še ni.

Končno zmaga za Dravo