Dejan Trajkovski je zadel za končnih 1:1. Foto: www.alesfevzer.com
Dejan Trajkovski je zadel za končnih 1:1. Foto: www.alesfevzer.com

Dejan Trajkovski je v 52. minuti zadel za odlično izhodišče in lepo priložnost, da si varovanci Luke Elsnerja zagotovijo vsaj še dve evropski tekmi, in prvič po letu 2005 so na dobri poti, da preskočijo tudi svojo drugo oviro. V prejšnjem krogu so prekinili negativni niz brez zmag, ko so izločili Lusitans iz Andore.

V prvem polčasu so imeli v uvodu pobudo gostitelji, ki so prvič resno zagrozili v 19. minuti, ko je Axel Maraval ubranil prosti strel Artema Starohodckega. V 35. minuti pa so povedli, ko so Domžalčani izgubili žogo na sredini igrišča, v protinapad je stekel Nikola Ignjatijević, ki je 18 metrov od vrat prišel do strela in natančno meril v spodnji levi kot.

Domžalčani so izenačili v 52. minuti, ko je Antonio Mance ukradel žogo globoko na levi strani polovice Šahcjorja. Podal je v sredino, kjer je Trajkovski z desetih metrov žogo poslal v spodnji levi kot vrat domačih.

Pet minut pozneje so gosti prišli do prostega strela z leve strani. Po podaji Alvara Brachija je Gaber Dobrovoljc iz težkega položaja sprožil za las mimo desne vratnice. V 73. minuti je Benjamin Morel na polovici Šahcjorja na kratko podal do Žana Majerja, ta je žogo oddal do rezervista Jana Repasa, ki je prišel sam pred domačega vratarja, a je slednji strel Domžalčana uspešno odbil. Tri minute zatem je s 14 metrov močno sprožil Nikolaj Januš, a bil le malce premalo natančen.


Evropska liga, 2. predkrog, prvi tekmi
ŠAHCJOR SALIGORSK - DOMŽALE 1:1 (1:0)
Ignjatijević 35.; Trajkovski 52.

Šahcjor Saligorsk: Bušma, Januškevič, Kuzmenok, Ribak, Ignjatijević, Jurevič,
Starhorodskij, Burko, Kovalev (67./Jelezarenko), Osipenko (55./Januš), Rudika (75./Laptev).

Domžale: Maraval, Brachi, Horić, Dobrovoljc, Trajkovski, Žinko, Horvat, Majer (78./Alvir), Morel (83./Juninho), Črnic (70./Repas), Mance.

Sodnik: Dumitri Muntean (Moldavija)

Povratna tekma bo 21. julija.