Domžale so z zmago v Športnem parku ujele Gorico pri 28 točkah. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale so z zmago v Športnem parku ujele Gorico pri 28 točkah. Foto: www.alesfevzer.com
Blessing Eleke
Novogoričani so pogrešali najboljšega strelca Blessinga Elekeja, ki si je v Zavrču prejšnji teden poškodoval gleženj. Poškodovan je tudi drugi Nigerijec Marshal Johnson in še nekaj drugih nogometašev, kaznovana pa sta bila Alen Jogan in Amel Džuzdanović, tako da so imeli Primorci na rezervni klopi le vratarja in tri igralce. Foto: www.alesfevzer.com
Enes Novinić
Enes Novinić je v Novem mestu v 93. minuti potrdil zmago Krke. Foto: www.alesfevzer.com
Tomaž Petrovič
Krško s trenerjem Tomažem Petrovičem je bilo hit uvodnega dela prvenstva, ko je v prvih dveh krogih dvakrat zmagalo. Od tedaj dalje na 13 tekmah ni več slavilo. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale z minimalno zmago iz Nove Gorice

Na Portovalu je bil na sporedu drugi letošnji lokalni obračun, prvi v Krškem se je končal brez zadetkov. Novomeščani pred derbijem niso zmagali na zadnjih treh tekmah, Krčani pa slasti zmage niso okusili že kar 12 krogov.

Dangubićev prvenec v Prvi ligi
Na začetku tekme so imeli več od igre gostje, vendar njihovi napadi niso obrodili sadov. Streli Gregorja Sikoška, Luke Žinka in Žige Jurečiča niso predstavljali resne nevarnosti za vratarja Miodraga Mitrovića, zato pa je bil v 17. minuti po lepi podaji Josipa Fučka z desne strani v kazenskem prostoru gostov najbolj spreten Filip Dangubić, ki je premagal nemočnega Marka Zalokarja. Za 20-letnega Hrvata, ki je pred letošnjo sezono prišel iz Rijeke, je bil to prvi gol v slovenski prvi ligi. Osem minut pozneje so tudi Krčani izvedli lepo akcijo, ki jo je Luka Volarič sicer uspešno zaključil, vendar je bil v prepovedanem položaju. Novomeščani so imeli lepo priložnost, da bi povišali svoje vodstvo v 30. minuti, ko je s približno 25 metrov proti vratom gostov streljal Denis Mojstrovič, Zalokar je žogo odbil, Nana Addo Welbeck pa se po odbiti žogi ni najbolje znašel.

Novinić potrdil tri točke
Drugi polčas so bolje začeli domači nogometaši, ki so v prvih petih minutah dvakrat streljali v okvir vrat Krškega, vendar je Zalokar ubranil strel Žige Kastrevca in nato še Dangubića, ko je žogo odbil v kot. Krčani so v drugem polčasu prvič resneje zapretili šele v 60. minuti, ko je proti vratom domačih streljal David Bučar, ki je tri minute predtem zamenjala Dejana Urbanča, njegov strel pa je bil lahek plen za Mitrovića. Vratar domačih je šest minut pozneje brez težav ukrotil tudi poskus z glavo Marka Perkovića. Le dve minuti pozneje se je v priložnosti znašel Miran Perić, izkazala pa se je gostujoča obramba, ki je njegov strel odbila v kot. Tudi v zadnjih petnajstih minutah tekme si ekipi nista priigrali kakšnih resnejših priložnosti za spremembo izida. Štiri minute pred koncem rednega dela igre je po predložku Marka Jakolića z desne strani z glavo streljal Volarič, vendar neposredno v Mitrovića. V tretji minuti sodnikovega podaljška pa je končni izid po akciji Perića in podaji Welbecka iz neposredne bližine postavil Enes Novinić.

Domžale nevarnejše v prvem polčasu
V Novi Gorici so po začetnem otipavanju, ko so bili več pri žogi gostujoči nogometaši, gostitelji vzpostavili ravnotežje, do prve priložnosti pa so vseeno prišli Domžalčani. Za strel od daleč se je v 18. minuti odločil Lucas Mario Horvat, vendar je bil Gregor Sorčan na mestu. Dve minuti pozneje sta kombinirala Horvat in Slobodan Vuk, sledila je podaja v kazenski prostor, Horvat pa je bil za las prekratek. Domžale so spet prevzele pobudo, imele več od igre, vendar se domača mreža ni zatresla. Prav ob koncu 45. minute so do prve prave priložnosti prišli tudi Goričani. Na levi strani je lepo preigraval Marko Nunić in sprožil strel proti vratom Nejca Vidmarja, ki pa je njegov strel ubranil.

Blažič za sladko zmago in drugo mesto
Drugi polčas so bolje začeli novogoriški nogometaši, ki so bili bolj nevaren tekmec. Dvakrat je s strelom od daleč poskusil Matija Škarabot. V 59. minuti je vratarja gostov skušal premagati Dino Martinović, pred golovo črto Domžal je žogo odbil Dejan Trajkovski, ki je ustavil tudi nevarno akcijo domačih po levi strani minuto pozneje. Gostje so dvakrat zapretili preko Benjamina Morela, obakrat brez resne nevarnosti, da bi goriški nogometaši v prvoligaški konkurenci prejeli tisoči zadetek. Pred vrati Domžal je bilo vroče še v 75. minuti, ko sta poskusila Škarabot, nato pa v isti akciji še Nunić.
Kar ni uspelo domačim nogometašem, je v 83. minuti Mihi Blažiču. Po sporno dosojenem prekršku Matije Široka nad Trajkovskim je Nejc Skubic z leve strani izvajal prosti strel in podal visoko žogo v kazenski prostor, kjer je najvišje skočil Blažič in s svojim prvim zadetkom v letošnji sezoni premagal nemočnega Sorčana. 22-letni branilec je poleti v Domžale prišel iz Kopra in tokrat igral šele drugič.

Z zmago so Domžale na drugem mestu na lestvici prehitele Gorico. Obe ekipi sta zbrali po 28 točk, vendar imajo domžalski nogometaši boljšo razliko v zadetkih.


15. krog:
KRKA - KRŠKO 2:0 (1:0)
500; Dangubić 17., Novinić 93.

Krka: Mitrović, Marotti, Bogdan, Ejup, Collins, Mojstrovič, Welbeck , Fuček ( 87./Kramar), Dangubić ( 69./Kostanjšek), Perić, Kastrevec ( 73./Novinić).

Krško: Zalokar, Jakolić, Perković , Petric, Sikošek, Jurečič ( 86./Drnovšek), Žinko , Urbanč ( 57./Bučar), Volarič, Petranić ( 51./Čeh), Poljanec.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


GORICA - DOMŽALE 0:1 (0:0)
800; Blažič 83.

Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot , Širok , Burgić , Cvijanovič, Kavčič, Humar ( 90./Kolenc), Nunić ( 81./Kotnik), Boben, Martinović ( 72./Arčon).

Domžale: Vidmar, Skubic, Horić, Vuk ( 62./Mance), Črnic , Horvat, Trajkovski, Blažič, Dobrovoljc, Majer ( 85./Zec), Morel ( 71./Juninho).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


Preloženo:
OLIMPIJA - MARIBOR

Odigrano v soboto:
RUDAR - LUKA KOPER 1:0 (0:0)
750; Džinić 87.

ZAVRČ - CELJE 0:1 (0:1)
300; Pajač 32.
RK: Krajcer 86./Celje

Lestvica:                            
OLIMPIJA          14 10 2 2 38:9   32
DOMŽALE           15  8 4 3 23:10  28
GORICA            15  9 1 5 26:23  28
MARIBOR           14  7 4 3 26:15  25
ZAVRČ             15  6 4 5 16:15  22
RUDAR             15  4 6 5 14:16  18
KRKA              15  4 5 6 13:22  17
LUKA KOPER        15  3 3 9 18:26  12
CELJE             15  2 5 8 10:27  11
KRŠKO             15  2 4 9  6:27  10
                                     

Domžale z minimalno zmago iz Nove Gorice