Dunga se poslavlja od brazilske reprezentance. Foto: EPA
Dunga se poslavlja od brazilske reprezentance. Foto: EPA

Selecao je v nedeljo izgubil proti Peruju z 0:1 in prvič po letu 1987 izpadel že po skupinskem delu južnoameriškega prvenstva. Po sestanku Dunge z vodstvom nogometne zveze v Riu de Janeiru je postalo jasno, da se od izbrane vrste poslavljajo tudi drugi člani trenerskega štaba in koordinator brazilskih reprezentanc Gilmar Rinaldi.
Velik favorit za novega selektorja, ki mu bo zaupano tudi vodenje izbrane vrste do 23 let na avgustovskih olimpijskih igrah v Riu, je 55-letni trener Corinthiansa Tite. Ta je bil z največjim klubom iz Sao Paula brazilski prvak v letih 2011 in 2015, leta 2012 pa ga je popeljal tudi do zmage v Pokalu Libertadores (južnoameriški različici Lige prvakov) in na svetovnem klubskem prvenstvu.

Dunga je na vročo klop drugič sedel po ponižujočem porazu Brazilije v polfinalu SP-ja 2014 proti Nemčiji z 1:7, ko je zamenjal Luiza Felipeja Scolarija. Prvič je bil selektor med letoma 2006 in 2010.
Brazilija je že lani neuspešno nastopila na Copi Americi, saj jo je v četrtfinalu izločil Paragvaj. Po šestih krogih južnoameriških kvalifikacij za SP 2018 je na šestem mestu.