Mats Hummels si je v soboto poškodoval gleženj, a naj bi v finalu Lige prvakov vseeno igral. Foto: EPA
Mats Hummels si je v soboto poškodoval gleženj, a naj bi v finalu Lige prvakov vseeno igral. Foto: EPA

Nicola Rizzoli bo tisti, ki bo v soboto sodil dvoboj Bayerna in Borussie Dortmund na Wembleyju. Pri časniku Bild so zapisali, da bi bil lahko prav Rizzoli odločilni mož na igrišču. Borussia z 41-letnim arhitektom iz Bologne še nima izkušenj, medtem ko je Bayern dvakrat izgubil, ko je sodil Italijan: 7. aprila 2010 na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov na Old Traffordu, ko je Manchester United zmagal s 3:2, dve leti pozneje pa v Baslu, ko je švicarska ekipa v osmini finala doma premagal Bayern z 1:0.

Četrti sodnik na sobotnem finalu bo Slovenec Damir Skomina, ki je na povratni tekmi letošnjega polfinala proti Barceloni (0:3) svoje delo opravil dobro, tako da se Bayern ni smel pritoževati. Bild je zapisal, da je to tolažba za Bayern.

No, pravega razloga, da bi se Bayern "bal" Rizzolija, vendarle ni. Navsezadnje je 7. aprila 2010 na začetku 2. polčasa izključil branilca rdečih vragov Rafaela da Silvo, kar je Bayernu omogočilo, da se je vrnil v igro in z zadetkom Arjena Robbna Manchester izločil iz Lige prvakov.

Tudi lanski poraz v Baslu ni bil usoden, saj so povratno tekmo Bavarci dobili kar s 7:0.

Hummels bo verjetno lahko igral
Pri Borussii se bolj kot s sodnikom ukvarjajo s poškodbo Matsa Hummelsa. Osrednji branilec naj bi bil do sobote pripravljen. "Možnosti za njegov nastop v finalu so povsem realne," je povedal moštveni zdravnik. Hummels si je poškodoval gleženj na sobotnem dvoboju nemškega prvenstva proti Hoffenheimu.

Trener Borussie Jürgen Klopp bo lahko računal tudi na Maria Götzeja, ki bo prihodnjo sezono igral za Bayern. Njegova poškodba mišica je že preteklost.

Pivo bo teklo!
Za nemške navijače, ki bodo v soboto preplavili London, je prišla zelo razveseljiva novica, da je angleška policija omilila stroge protialkoholne ukrepe. V okolici stadiona Wembley bodo tako vendarle točili pivo. Po navadi tega ne smejo početi v času tekme in uro pred prvim sodnikovim žvižgom.