Messi in Ronaldo sta izenačena tudi na lestvici strelcev v letošnji sezoni španskega prvenstva. Oba sta na sedmih tekmah dosegla po osem zadetkov. Foto: EPA
Messi in Ronaldo sta izenačena tudi na lestvici strelcev v letošnji sezoni španskega prvenstva. Oba sta na sedmih tekmah dosegla po osem zadetkov. Foto: EPA
Srečanje v Barceloni si je ogledal tudi legendarni košarkar Magic Johnson. Foto: EPA
Šov Messija in Ronalda na “el clasicu”

Lionel Messi, ki je leta 2009 nasledil Ronalda in od takrat prestižno lovoriko osvojil trikrat zapored, je na nedeljskem dvoboju Barcelone in Reala (2:2) zabil 16. in 17. gol na El Clasicu. Za legendarnim rekorderjem Alfredom Di Stefanom zaostaja le še za en gol.

Na drugi strani je Cristiano Ronaldo zadel že na šestem El Clasicu zapored, kar pred njim ni uspelo še nobenemu igralcu. Na 16. obračunu z Barcelono je zabil deveti in deseti zadetek.

Na vprašanje o Fifini zlati žogi, ki jo bodo podelili na začetku prihodnjega leta v Zürichu, se 25-letni Messi ni hotel izpostavljati: "Ne vem, ne bi govoril o posameznikih. Nihče ni poseben. Take tekme motivirajo vsakogar, ne samo Cristiana Ronalda in mene."

Mourinho bi izbor prepovedal
Mourinho je še pred odgovorom Messi ali Ronaldo, ocenil nedeljski El Clasico. "Izid se popolnoma sklada s tekmo, ki je bila odlična in v kateri je užival ves svet, tako kot jaz in igralci obeh ekip. Do zadnjega se ni vedelo, kdo bo zmagal. Z igro svoje ekipe sem zelo zadovoljen," je povedal Mourinho. O zlati žogi pa je dejal: "Nočem razmišljati o tem. Izbor najboljšega igralca na svetu bi moral biti prepovedan. Dva igralca sta z drugega planeta. Želim si, da bi nagrado dobil eden izmed mojih nogometašev, eden, ki je bil prvak v najboljši ligi na svetu."

Villanova: "Messi je najboljši z naskokom"
Za trenerja Barcelone Tita Villanovo dvoma ni: "Še vedno je mlad in še zdaj ne vemo, kje so njegove meje. Morali bi ga videti, kako trenira, kako je tekmovalen, njegovo stremenje k popolnosti. Prepričan sem, da ne bomo nikoli več videli takega nogometaša. On je najboljši na svetu in to z naskokom."

Šov Messija in Ronalda na “el clasicu”