Kdo izmed izredno uspešnih trenerjev je čestital s figo v žepu? Foto: EPA
Kdo izmed izredno uspešnih trenerjev je čestital s figo v žepu? Foto: EPA
Raul Albiol in David Villa
Po mnenju Mourinha ta prekršek Raula Albiola nad Davidom Villo ni bil za rdeči karton. Foto: EPA
Izjavi Guardiole in Mourinha po derbiju

Večna španska tekmeca se bosta v 18 dneh v treh različnih tekmovanjih kar štirikrat pomerila med seboj in ravno sobotni prvenstveni obračun, je bil najverjetneje najmanj usoden, saj so imeli Katalonci pred tekmo na 1. mestu La Lige osem točk prednosti, ki so jo tudi uspešno zadržali.

Guardiola obžaluje pomanjkanje pritiska
"Ni še čas za slavje," je šest krogov pred koncem prvenstva odločen trener Barce Pep Guardiola, ki je bil kljub razpletu tekme, v kateri končnice so gostitelji izenačili, čeprav so imeli igralca manj, povsem zadovoljen. "Remi na Santiagu Bernabeu je zelo dober izid. Pri 1:0 bi najverjetneje morali bolj pritisniti proti Realovemu golu. Skušali bomo nadaljevati s tem ciljem, da postanemo prvaki," se je Guardiola zavedal, da je naslov španskega prvaka za sezono 2010/11 na pol že v klubski vitrini.

Zakaj ni bil izključen Dani Alves?
Na drugi strani je bil zadovoljen tudi trener Real Madrida Jose Mourinho, ki pa tudi ni razočaral z izjavo. "Želimo, da se sprejemajo enakovredne odločitve za obe moštvi. Pravila so za vse enaka in utrujen sem igrati tekme z 10 igralci. Raul Albiol bo izpustil finale kraljevega pokala zaradi prekrška, ki ni bil nič posebnega," je bil Mourinho razočaran, da je bil izključen samo njegov branilec, ne pa tudi Daniel Alves.

"Kot običajno, ko je 10 proti 11, je izredno težko igrati proti moštvu, kot je Barcelona, ki je najboljše moštvo na svetu v držanju žoge. Sodnikov pristop se je spremenil z odločitvijo, da ne bo izključil Daniela Alvesa. Enkrat za spremembo si želim, da bi se pomeril z 10-člansko Barcelono," je bil neposreden Portugalec, ki so mu na vseh zadnjih tekmah z Barcelono izključili po enega igralca.

Na koncu koncev se je "El Clasico" končal z 1:1. Lionel Messi je z 11-m, ki jo je ob izključitvi zakrivil Albiol, dosegel 30. gol v La Ligi, medtem ko je Cristiano Ronaldo z 29. prvenstvenim golom izenačil z enajstmetrovke, ki jo je ob srečanju dveh Brazilcev iztržil Marcelo.

Najprej finala pokala, nato polfinale Lige prvakov
Druga "runda" številne privržence obeh nogometnih velikanov čaka že v sredo, ko se bosta Real in Barca v Valencii udarila za naslov v španskem pokalnem tekmovanju. Vrhunec sledi 27. aprila (Madrid) in 3. maja (Barcelona), ko bosta na sporedu polfinalna obračuna Lige prvakov.

Izjavi Guardiole in Mourinha po derbiju