Nemčija bo na tekmi proti Danski lovila že 13. zaporedno zmago, če ne štejemo prijateljskih tekem. Foto: EPA
Nemčija bo na tekmi proti Danski lovila že 13. zaporedno zmago, če ne štejemo prijateljskih tekem. Foto: EPA
Danska je v prvem krogu premagala Nizozemsko, nato pa izgubila proti Portugalski. Foto: Reuters

Na primer Lukasu Podolskemu. Čeprav zagotavlja, da mu je selektor Joachim Löw na prvih dveh tekmah namenil drugačno vlogo in da je uresničil vse njegove taktične zamisli, priznava, da od sebe pričakuje več. Na svoji stoti tekmi v reprezentančnem dresu želi 27-letni igralec Kölna povečati zbirko 43 reprezentančnih zadetkov in pomagati Gomezu, ki je dosegel vse tri nemške zadetke na letošnjem evropskem prvenstvu.

Boateng zaradi dveh rumenih kartonov na klopi
Elf, ki na evropskih prvenstvih še nikoli ni napredoval v izločilne boje s popolnim izkupičkom točk, bo brez kaznovanega branilca Jeroma Boatenga. Nadomestil naj bi ga Lars Bender.

Leta 1992 v finalu zmagali Danci
Danci imajo po dveh krogih predtekmovanja tri točke. Proti Nemcem v zadnjih 16 letih niso izgubili. Na evropskih prvenstvih sta se reprezentanci nazadnje srečali v finalu leta 1992, ko so Danci presenetljivo osvojili naslov prvaka. Zaradi poškodbe ne bo igral krilni igralec Dennis Rommedahl.

Nemci cenijo Dance. Pomočnik selektorja Hansi Flick: "Imajo odličnega selektorja, moštvo pa dobro uresničuje njegove zamisli. Iz strnjene obrambe hitro preidejo v protinapad. Igrajo brez pritiska in čaka nas težko delo."

Löw sprožil špekulacije
Ker je Uefa že zaprla stadion v Lvovu - treba bo obnoviti travnato površino - je morala nemška reprezentanca spremeniti urnik in bo dan pred tekmo trenirala drugje. To seveda ni pokvarilo razpoloženja v nemški ekipi, prav tako ne špekulacije o morebitnem slovesu selektorja Joachima Löwa, ki jih zaradi izjav v intervjuju za časnik Bild sprožil kar Löw sam.

Na TV SLO Nizozemska - Portugalska
Tekma se bo začela ob 20.45, istočasno kot drugi obračun v skupini B med Nizozemsko in Portugalsko, ki si ga boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na TV SLO 2. Dvoboj Nemcev in Dancev lahko spremljate v živo na MMC TV.

EP v nogometu, skupina B, Lvov
Nedelja ob 20.45:
DANSKA - NEMČIJA

Verjetni postavi:
Danska: Andersen, Jacobsen, Kjär, Agger, S. Poulsen, Kvist, J. Poulsen, Mikkelsen, Eriksen, Krohn-Dehli, Bendtner.

Nemčija: Neuer, L. Bender, Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Müller, Özil, Podolski, Gomez.

Sodnik: Carlos VELASCO CARBALLO (ŠPA)

Lestvica:                         
NEMČIJA           2  2 0 0  3:1  6
PORTUGALSKA       2  1 0 1  3:3  3
DANSKA            2  1 0 1  3:3  3
NIZOZEMSKA        2  0 0 2  1:3  0