Navijaškim incidentom v Franciji ni videti konca. Foto: EPA
Navijaškim incidentom v Franciji ni videti konca. Foto: EPA
Francoski minister za hude kazni po neredih
Divjanje navijačev občutil tudi novinar TV France 2

"Povsem nujno je, da se kaznujejo državne nogometne zveze, katerih navijači povzročajo takšne incidente znotraj in tudi zunaj stadionov," je poudaril Bernard Cazeneuve. Ob tem je njegov predstavnik za odnose z javnostmi poudaril, da je Cazeneuve s tem le potrdil, da podpira Uefo glede morebitnih sankcij proti nogometnima zvezama Rusije in Anglije.

Prav tako je Cazeneuve dodal, da je policijskim načelnikom v devetih mestih gostiteljih sporočil, da prepovedo prodajo, pitje in transport alkohola na občutljivih območjih na dan tekem in dan pred njimi ter tudi takrat, ko so odprta navijaška območja.

Vsakdo, ki je bil aretiran zaradi nasilništva, bi kaj lahko ostal brez vstopa na vse stadione, v navijaška območja in popularne predele v mestih gostiteljih.

Nemci napadli Ukrajince
Novice o novih incidentih pa ne pojenjajo. Približno 50 nemških navijačev je v Lillu pred nocojšnjo tekmo evropskega prvenstva med Nemčijo in Ukrajino napadlo navijače zadnje. Francoska policija je hitro posredovala, informacij o morebitnih poškodovanih pa še ni.

Navijači PSG-ja nad Turke
Že pred tem naj bi navijači pariškega velikana PSG-ja pred tekmo Turčije in Hrvaške napadli turške navijače nekaj sto metrov pred stadionom Park Princev. Pretep je po poročanju medijev preprečila policija. Med francoskimi napadalci naj bi bili tudi srbski huligani, ti so se želeli maščevati za smrt Marka Ivkovića, ki so ga lani ubili v Carigradu. V dodanem tvitu pa je slika, kako sta v bolnišnici v Nici skupaj navijača Severne Irske in Poljske čakala na obravnavo, potem ko naj bi divjali francoski huligani.

Francoski minister za hude kazni po neredih
Divjanje navijačev občutil tudi novinar TV France 2