EP v nogometu 2016
Nostradamus
Samoraj je z zadetim izidom finala z 11. mesta skočil na prvo. Foto: MMC RTV SLO
Nostradamus
Zdaj je na vrsti napovedovanje izidov v Prvi ligi. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Najboljši Nostradamus napovedal 0:0 po rednem delu finala

Pripravljen že Nostradamus za Prvo ligo
13. julij 2016 ob 12:21
Ljubljana - MMC RTV SLO

S koncem evropskega prvenstva se je končalo tudi tekmovanje v napovedovanju izidov, kjer je bil najuspešnejši Samo Stadler, ki se je kot najboljši Nostradamus izkazal z uporabniškim imenom Samoraj.

Samo, ki je na koncu zbral 85 točk in za eno prehitel uporabnika Duleta ESP, ki je zasedel drugo mesto, se je na prvo mesto prebil šele po finalu, ko je pravilno napovedal, da se bo redni del na Stade de Franceu med Portugalsko in Francijo končal brez zadetkov: "V predtekmovanju sem napovedal popolnoma po občutku in sem končal tam nekje med 100. in 200. mestom. Potem sem pa v osmini in četrtfinalu napredoval, kjer sem kar precej zadel, vsaj tipe, če ne točnih izidov. Če sem hotel napredovati, sem moral tvegati in sem napovedal kar nekaj remijev, kar se je potem izšlo in sem večkrat dobil tudi po šest točk."

"Pred finalom sem zaostajal pet točk in bil na 11. mestu. Rekel sem si, da bo Francija verjetno res zmagala, a bodo to vsi napovedovali in se potem le premaknemo po točkah. Tako sem znova tvegal. Pričakoval sem, da napadalci ne bodo razpoloženi, tako stavil na 0:0 in je uspelo," je dodal Samoraj, ki je pred prvenstvom stavil na Francijo in Nemčijo: "Predstavljal sem si, da bodo Francozi in Nemci najboljši. Razmišljal sem tudi o Italijanih, ki so specialisti za turnirje. Navijal pa sem za Angleže, ker spremljal Premier ligo, a smo potem videli, kako so končali."

Projerko 703., talula 800.
"S prikazano igro pa na prvenstvu ne moremo biti zadovoljni. Še najboljša se mi je zdela polfinalna tekma Francija – Nemčija. Ni bilo toliko golov, a sem v tej tekmi res užival. Podobno sem tudi v finalu, ker smo bili vsi napeti, saj je vendarle finale. Portugalci so lepo presenetili. Niso ravno navdušili z igro, a so bili prava ekipa. Privoščim Ronaldu, čeprav nisem njegov navijač, a je pravi borec,"
je še dodal Samo Stadler, ki sicer v prostem času rad igra tudi poker in je lani uspešno tekmoval v Navidezni dirki Toura, ko je bil med najboljšimi 20, a potem zaradi službe pozabil spremeniti ekipo in izgubil voljo.

V napovedovanju izidov sta se pomerila tudi voditeljska para studijske oddaje na TV SLO 2. Uspešnejša sta bila Saša Jerković in Nenad Protega, ki sta nastopala pod vzdevkom projerko in sta zbrala 61 točk ter zasedla 703. mesto. Le točko manj sta imela Anže Bašelj in Branko Zupan, njun vzdevek pa je bil talula. Zasedla sta 800. mesto.

Pripravljen že Nostradamus za Prvo ligo
Nostradamus ponuja že nov izziv – sezono 2016/17 v Prvi ligi. Državno nogometno prvenstvo se začenja že v soboto. Kot v preteklih sezonah smo tudi tokrat pripravili ligaškega Nostradamusa, tako da ste vabljeni k novi sezoni domačega nogometnega plesa, ki si ga lahko popestrite z napovedovanjem izidov.


Najboljše tri čakajo simbolične nagrade. Pravila sicer ostajajo nespremenjena - popolnoma točno napovedan izid vam prinese tri točke, pravilno zadeti tip in število golov ene ekipe dve točki, samo pravilen tip pa točko.

T. J.
Prijavi napako
Komentarji
ElTorro
# 13.07.2016 ob 13:20
Dokler je to za zabavo, ne vidim problema. Tudi sam včasih stavim par EUR na kakšno tekmo, da je potem bolj zanimivo gledati. Tako kot je nekaterim zanimivo vplačati listek za loto in potem gledati žrebanje v upanju na bogastvo.

Ko pa se to enkrat spremeni v odvisnost, ko začnejo ljudje trošiti denar, ki si ga ne morejo privoščiti, pa je to seveda nekaj čisto drugega.

Najbolj "zabavni" pa so tisti, ki to delajo za zaslužek in mislijo, da lahko na dolgi rok premagajo stavne hiše.
Pa vem, da se bo sedaj prikazalo nekaj ljudi, ki bodo trdili, da oni s svojim znanjem že dalj časa lepo služijo s stavami......ampak, zanimivo, še nikoli nisem od nikogar dobil prave potrditve takšnih trditev.
Da bi recimo en mesec objavil vse svoje stave, takrat ko so vplačane, in bi lahko vsak preveril uspešnost.....znajo pa seveda objaviti screenshote tistih listkov, ki so bili dobitni :)
Binder Dandet
# 13.07.2016 ob 13:03
"Če sem hotel napredovati, sem moral tvegati in sem napovedal kar nekaj remijev, kar se je potem izšlo in sem večkrat dobil tudi po šest točk."
"Tako sem znova tvegal. Pričakoval sem, da napadalci ne bodo razpoloženi , tako stavil na 0:0 in je uspelo"

Čestitke zmagovalcu. Se mi pa zdi zelo smiselno izpostavit, da pri stavah vedno gre za tveganje in se mora poklopit. Ker vse preveč ljudi misli, da imajo sistem. Meni osebno je razpasenost športnih stav že zdavnaj presegla vse meje sprejemljivega. Ker kamorkoli pogledaš, so tipi, ki izpolnjujejo listke.
sagrada
# 13.07.2016 ob 12:32
Tako gre to, ko si boljši od vrlih nogometnih stokovnjakov, pa čeprav o nogometu ne veš veliko. Med prvih 10%.
luxmundi
# 13.07.2016 ob 12:49
zigy79,

V bojih na izpadanje (osmina finala in naprej), so bile točke dvojne, tako da si dobil za pravilno napoved 6 točk.
plonx
# 13.07.2016 ob 12:53
je pa aplikacija potrebna prenove
Vsaj to da si lahko izbereš prijatelje in spremljaš njihov rezultat
ZeK
# 13.07.2016 ob 13:51
končal 581 z 62 točkami.
v prvem delu sem pozabil staviti dve tekmi. v izločilnem nisem stavil štirih.

največ točk sem sicer izgubil na tekmah, kjer sem šel par minut pred pričetkom spreminjati napoved.

od sedaj naprej bom igral le še tako, da ko enkrat napišem, napišem :-)
Drncl
# 13.07.2016 ob 13:45
Po rednem delu sem bil 251., potem pozabil tri tekme staviti, in hop, naenkrat 2000+.
luxmundi
# 13.07.2016 ob 12:52
Sicer pa čestitke zmagovalcu, jaz sem bil vmes na dopustu in sem polfinalni tekmi pozabil, in tako končal nekje okrog 900 mesta. No, kljub temu realno ne bi prišel višje, kot med top 500 recimo.
ElTorro
# 13.07.2016 ob 13:58
@Sapp
Seveda, če je to nekomu poklic in se temu popolnoma posveti, potem je lahko tudi boljši od tistih, ki določajo kvote za stavnice. Verjetnost za to je sicer izjemno majhna, ampak obstaja.

Nekaj čisto drugega so pa "amaterji", ki se s podvigi hvalijo na forumih in ob šankih.
313
# 13.07.2016 ob 12:52
@zigy79

Ker tako velevajo pravila:

V zaključnih fazah tekmovanja (od osmine finala pa vse do velikega finala) se vrednosti vaše napovedi podvojijo. Pravilni tip je torej vreden dve točki, pravilni izid in število zadetkov ene ekipe štiri točke, natančni izid pa je vreden šest točk.
Sapp
# 13.07.2016 ob 13:43
Pro gamblerji niso ravno redkost v športu. Haralabos Voulgaris (@haralabob) je en najbolj znanih novejše generacije. Tip je zaslužil težke milijone na NBA. Ni pa to nobena zabava ampak garaško delo.
ptujman
# 13.07.2016 ob 15:47
Bil sem nekje 2987 nato sem prilezel do 124 nakar sem igral estave in tukaj kontra tako da sem padel nekje na 900 sem pa na estavah zasluzil 497eur na racun nostradamusa :)
kopibrejk
# 13.07.2016 ob 22:11
Najboljši Nostradamus napovedal 0:0 po rednem delu finala
Neverjetno, kaj takega!! Nam lahko razkrijete njegovo identiteto, prosim?
zigy79
# 13.07.2016 ob 12:43
Kako je lahko pred finalom zaostajal za 5 točk potem pa s tremi točkami zmagal??
Drugače pa čestitke za zmago.
pistacija
# 13.07.2016 ob 12:29
polovico tekem sem pustil neizpolnjenih in sem dobil 46 tock
Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!