Martin Milec je bil izključen zaradi dveh rumenih kartonov. Foto: Reuters
Martin Milec je bil izključen zaradi dveh rumenih kartonov. Foto: Reuters
Mezga na začetku 2. polčasa povišal na 1:3

Seveda sta si bili enotni, da se športa in nogometa ne da takoj obsoditi in pribiti na križ, če se rezultat v nekaj minutah spremeni od 3:0 do 3:4, kot je bilo predlani v Ljudskem vrtu na tekmi v Evropski ligi, ko je po navedenem preobratu zmagal Brugge.

Kluba bosta skupaj združila pravne moči
Namigovanja Avstrijca Rudolfa Stinnerja, ki je delal za Uefin Interpol za pravilnost nogometa so brez osnove, sta se strinjali obe strani. Še zdaleč ni konec preiskav, a Avstrijca ni več v tej službi. Maribor in Brugge bosta z vsemi mogočimi pravnimi sredstvi nastopila skupaj.

Prva gostujoča zmaga v Evropski ligi
Maribor je v četrtek gostoval že na osmi tekmi skupinskega dela Evropske lige in prvič zmagal. Z zrelo, dobro, strpno in taktično igro tudi po izključitvi Milca. Po zaostanku 1:0 so bili z drugega plana učinkoviti Črnic, Mertelj in Mezga.

Oba trenerja igrala v Belgiji
V Belgiji sta pred desetletjem igrala oba trenerja Maribora - glavni Šimundža in še dlje njegov pomočnik Gajser, veliko igralcev pa je pred dvema letoma že igralo v Bruggeu. Evropske izkušnje so najbolj dragocene. Z novo zagnanostjo na državnem prvenstvu so Mariborčani lahko razmišljali o prvi gostujoči zmagi v tretji zaporedni sezoni v Evropski ligi.

Na lestvici skočili na tretje mesto
Upanje za morebitno napredovanje vijoličastih v spomladanske izločilne tekme še živi. Belgijci bodo čez dva tedna gostovali v Ljudskem vrtu. Vijoličasti so v skupini z izboljšano razliko v golih na tretjem mestu prehiteli ravno Zulte Waregem.

Mezga na začetku 2. polčasa povišal na 1:3