Ante Šimundža je optimističen pred svojo drugo evropsko tekmo. Foto: Aleš Fevžer
Ante Šimundža je optimističen pred svojo drugo evropsko tekmo. Foto: Aleš Fevžer
Marcos Tavares
Marcos Tavares je najboljši strelec v evropski zgodovini Maribora. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Dejan Mezga
Dejan Mezga še ni izključil možnosti za napredovanje. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Maribor nared za obračun z Zulte Waregejem

"Vsi upamo, delamo za to in se želimo prikazati v najboljši možni luči. Pripravljeni smo na težko in zahtevno tekmo. Odziv igralcev na treningih je bil zelo dober, tako glede pripravljenosti, želje, žrtvovanja, in v vsakem primeru iščem pozitiven rezultat, poskušali bomo iztržiti največ, kar je mogoče," je pred odhodom razmišljal trener Ante Šimundža.

Prenos tekme lahko spremljate v četrtek ob 21.05 na TV Slovenija 2, Valu 202 in MMC TV.


Šimundža: "Moramo biti zelo močni"

"Fantje so precej pozitivno nastrojeni - želijo si dokazovanja ter prinesti to tako želeno točko ali kaj več v Maribor že iz samega razloga, ker so bili pred tem tudi nesrečni porazi. Enostavno moramo biti zelo močni, znati odreagirati na atipične situacije in mislim, da lahko potem z optimizmom čakamo tekmo," meni Šimundža, ki je zadovoljen po visoki prvenstveni zmagi nad Krko (5:0).

Učijo se na napakah
Šimundža je na klopi Maribora debitiral ravno v Evropski ligi, ko je izgubil na gostovanju pri Wiganu (3:1): "Tekmo z Wiganom smo preučili, upam, da se s prejšnjih tekem učimo na napakah za naslednje tekme. Vsekakor verjamem, da smo, tudi glede na zadnjo tekmo in nasprotnika, naredili korak naprej, da smo bližje evropski dinamiki in iz tega stališča lahko govorimo o neki pozitivni energiji, ki nas drži in sili naprej."


Belgijci raje napadajo

Trener Maribora je kot nogometaš pol leta igral v Belgiji: "Sama filozofija belgijskega nogometa se v tem času ni spremenila, dosti rajši napadajo kot branijo in tukaj vidim priložnost, da damo en gol več kot oni. Želimo dokazati, da smo boljši, spoštujemo nasprotnika, da bomo priznali, da je boljši, pa ne. Vsi si želimo zmagati, vsi želimo iti naprej, na tekmo bomo šli maksimalno motivirani in ambiciozni."

Mezga: "Razmišljamo le o naši igri"
Odločen je tudi Dejan Mezga: "Gremo na zmago, le z zmago ostanemo v igri za uvrstitev v naslednji krog, tako da ne moremo veliko razmišljati o čem drugem, samo zmaga velja. V tem trenutku razmišljamo le o svoji igri, imamo kakovost, moč, lahko odigramo dobro. Vemo, da Belgijci igrajo ofenziven nogomet in puščajo nekaj prostora, kar bomo skušali izkoristiti, in upam, da bo to dovolj za zmago. Imajo dobre posameznike, tako da se nam obeta težko gostovanje. Igrati moramo disciplinirano v obrambi, skušati z nasprotnimi napadi in dati gol. Zanašamo se lahko na izjemno formo Mendyja, Tavaresa, Mileca, ki lahko v vsaki minuti rešijo tekmo."
Evropska liga, skupina D, 3. krog
Četrtek ob 21.05:
ZULTE WAREGEM - MARIBOR
WIGAN - RUBIN KAZAN

Lestvica:                          
RUBIN KAZAN        2  2 0 0  9:2  6
WIGAN              2  1 1 0  3:1  4
ZULTE WAREGEM      2  0 1 1  0:4  1
MARIBOR            2  0 0 2  3:8  0
 
Maribor nared za obračun z Zulte Waregejem