Brett Holman je takole zadel za vodstvo. Foto: Reuters
Brett Holman je takole zadel za vodstvo. Foto: Reuters
Gyan
Gyan je bil znova natančen z bele točke. Foto: MMC RTV SLO
Richard Kingson
Richard Kingson sicer velja za zanesljivega vratarja, a jabulani je tudi njemu povzročil preglavice. Vendar je bil v drugem polčasu spet nepremagljiv. Tudi obramba Afričanov, v kateri ni bilo prvega branilskega para John Mensah-Vorsah, je bila po živčnem začetku nato precej prepričljivejša. Foto: Reuters

"Socceroosi" so povedli prek Bretta Holmana v 11. minuti. Prosti strel je izvajal Mark Bresciano, ganski vratar Richard Kingson žoge ni ujel, odbila se je na noge Holmanu, ki mu je ni bilo težko poslati v mrežo.

Za igralca tekme ste v MMC-jevem glasovanju izbrali Asamoo Gyana (52 %). Več o nagradni igri preberite tukaj.

Preizkusite se v napovedovanju izidov na Nostradamusu.

Gana oz. bolje rečeno Asamoah Gyan je tudi drugi zadetek v Južni Afriki dosegel z enajstih metrov. Na desni strani se je z avstralsko obrambo poigral Andre Ayew, podal pred gol, kjer je Jonathan Mensah nastreljal Harryja Kewella. Po mnenju sodnika Roberta Rosettija je igral z roko, tako da je pokazal Avstralcu rdeči karton in na belo točko. Podobno kot proti Srbom je bil napadalec Rennesa s svojo desnico zanesljiv.

Rdeči karton Kewella zelo vprašljiv
Kewellova vrnitev na zelenice po januarju je zaradi poškodbe trajala le 24 minut, potem ko je bil zaradi vprašljivega rdečega kartona poslan v garderobo. Z zgornjim delom rame je preprečil zanesljiv gol Gane, čeprav pritožb Avstralcev zagotovo ne bo manjkalo. Videti je bilo, da želi igralec Galatasaraya žogo izbiti s prsnim košem. Rdeči karton je bil že drugi avstralski v Južni Afriki, potem ko je bil na prvi tekmi proti Nemčiji izključen prvi zvezdnik Tim Cahill.

Enajstmetrovka? Da. Vendar nenamerno
"Vsi, ki so jo videli, pravijo: dobro, pošteno, je enajstmetrovka. Ampak, ali je bilo namerno? Seveda ne," je po tekmi razlagal Kewell in dodal: "Mislim, da smo šele potem pokazali pravi obraz. Zares lepo bi bilo, če bi tekmo odigrali z 11 možmi."

V videoposnetkih desno si oglejte vrhunce obeh polčasov. Celotno tekmo lahko podoživite na naslednjih povezavah: 1. polčas, 2. polčas

Ganci prevladovali, zlata priložnost za Avstralce
"Črne zvezde" so že do konca polčasa ob igralcu več pritisnile proti avstralskim vratom, po diagonalnem strelu je najbolj zapretil Kevin Prince Boateng v 44. minuti, po odmoru pa ostale brez izrazite priložnosti - kljub premoči v strelih na gol (22:8). So pa zato do zlata vredne priložnosti prišli Avstralci v 72. minuti, ko se je Luke Wilkshire sam znašel pred Kingsonom, vendar je ganski vratar poskus ubranil, nato "odbitka" ni dobro zadel niti Joshua Kennedy.

V zadnjem krogu bo vrelo na obeh tekmah
Skupina D bo tako šele v zadnjem krogu dala oba potnika v osmino finala, možnosti imajo še vse štiri ekipe. V sredo zvečer se bodo pomerile Gana in Nemčija ter Avstralija in Srbija.

Skupina D, 2. krog, Rustenburg:

GANA - AVSTRALIJA 1:1 (1:1)
34.812; Gyan 25./11-m; Holman 11.
RK: Kewell 24./Avstralija

Gana: Kingson, Pantsil, Jon. Mensah , Addy , Sarpei, Annan , K. Boateng ( 87./Amoah), Asamoah ( 77./Muntari), Ayew, Gyan, Tagoe ( 56./Owusu Abeyie).

Avstralija: Schwarzer, Neill, Moore , Holman ( 68./Kennedy), Wilkshire ( 85./Rukavicija), Bresciano ( 66./Chipperfield), Culina, Valeri, Emerton, Kewell , Carney.

Sodnik: Roberto ROSETTI (ITA)

NEMČIJA - SRBIJA 0:1 (0:1)
38.294; Jovanović 38.
RK: Klose 37./Nemčija

Lestvica:                        
GANA 2 1 1 0 2:1 4
NEMČIJA 2 1 0 1 4:1 3
SRBIJA 2 1 0 1 1:1 3
AVSTRALIJA 2 0 1 1 1:5 1