Zvezdnika angleške Premierleague Wayne Rooney in Frank Lampard sta na dveh tekmah svetovnega prvenstva pokazala bore malo. Naj pri tej ugotovitvi ostane tudi v sredo ... Foto: EPA
Zvezdnika angleške Premierleague Wayne Rooney in Frank Lampard sta na dveh tekmah svetovnega prvenstva pokazala bore malo. Naj pri tej ugotovitvi ostane tudi v sredo ... Foto: EPA
Hasan Jebda
Hasan Jebda v dvoboju s Stevenom Gerrardom. Foto: EPA
Fabio Capello
Fabio Capello ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Foto: Reuters
David Beckham
David Beckham je soigralce znova spodbujal s klopi. Foto: EPA

Anglija se je znova prikazala v bledi luči. Najlepšo priložnost je imel v 32. minuti Frank Lampard, a je zelo dobro posredoval Rais M'Bohli. "Puščavske lisice" so bile praktično enakovreden nasprotnik. Posest žoge (52:48) je bila celo v njihovo korist, medtem ko je bilo razmerje strelov v okvir vrat 6:1 za Angleže.

Tudi poraz lahko pelje Slovence naprej
V zadnjem krogu si Slovenija - ob remiju Alžirije in ZDA, ki je povsem realen - lahko privošči celo visok poraz proti Angliji, a kljub temu napreduje v osmino finala! Zagotovo pa se bo med najboljših 16 prebila ob remiju z Angleži.

Oba selektorja zamenjala vratarje
Angleški selektor Fabio Capello je pred tekmo v začetni enajsterici vratarja Roberta Greena, ki je proti ZDA prejel poceni gol, zamenjal z Davidom Jamesom. Tudi alžirski selektor Rabah Sadan je vratarja Fauzija Šaušija, ki je slabo posredoval ob strelu Roberta Korena, pustil na klopi, priložnost pa je dobil Rais M'Bohli.

Prva angleška priložnost po pol ure tekme
V uvodnih 20 minutah je igra potekala med obema kazenskima prostoroma. Alžirci so se favoriziranim Angležem dobro upirali. Še več, bili so celo nekoliko boljši nasprotnik. V 33. minuti je Anglija le prišla do prve, a praktično edine priložnosti v 1. polčasu. Po izbijanju alžirske obrambe se je žoga odbila do Franka Lamparda, ki je sprožil z okoli 12 metrov, a je M'Bohli ustavil strel. Malo kasneje je na drugi strani Karim Ziani za kakšen meter zgrešil angleška vrata. Afričani so polčas končali z rahlo terensko premočjo (51:49 v posesti žoge), medtem ko je bilo razmerje strelov (5:1) v korist Otočanov.

Za igralca tekme je bil izbran Ashley Cole, v MMC-jevem glasovanju pa je največ glasov dobil vratar Alžircev Rais M'Bohli.


Podoživite tekmo Anglija - Alžirija še enkrat. 1. polčas in 2. polčas.


Carragher izgubljen za obračun s Slovenijo

Tudi začetek 2. polčasa ni obetal, da bi Anglija lahko prišla do zadetka. Redkim obetavnim akcijam je manjkala zadnja podaja. V 59. minuti je rumeni karton prejel Jamie Carragher, Antar Jahia pa je nato s prostega strela grdo zgrešil. Karton izkušenega Carragherja pomeni, da branilec v sredo, 23. junija, ob 16.00 ne bo mogel igrati proti Sloveniji.

Zaključek minil brez angleške ofenzive
V 70. minuti je Rafik Hališ blokiral nevaren strel Emila Heskeyja, tako da se je žoga odbila čez vrata. Poskus Stevena Gerrarda, ki je sledil, je končal v naročju M'Bohlija. V zadnjem delu tekme je bilo pričakovati angleški pritisk, a ga ni bilo kljub vstopu napadalcev Shauna Wrighta Phillipsa, Jermaina Defoea in Petra Croucha. Čvrsta Alžirija je zlahka in zasluženo osvojila točko.

Capello ne prepozna svojih varovancev
"Ne vem, ali gre za pritisk ali enostavno nismo v pravem razpoloženju. Izgubili smo preveč žog. To ni moštvo, ki ga poznam. Za zadnjo tekmo bom poskušal nekaj spremeniti. Upam, da se bo posrečilo," je spremembe za obračun s Slovenci napovedal Capello.

SKUPINA C, Cape Town


ANGLIJA - ALŽIRIJA 0:0
64.100 gledalcev

Anglija: James, Johnson, Carragher , Terry, A. Cole, Lennon (63. Shaun Wright Phillips), Gerrard, Lampard, Barry (84. Crouch), Heskey (74. Defoe), Rooney.

Alžirija: M'Bohli, Bugera, Hališ, Jahia, Belhadž, Matmur, Jebda (89. Mesbah), Budebuz (74. Abdun), Lacen , Ziani (80. Guediora), Kadir.

Sodnik: Ravšan IRMATOV (UZB)

SLOVENIJA - ZDA 2:2 (2:0)
45.573; Birsa 13., Ljubijankič 42.; Donovan 48., Bradley 82.

Lestvica:
SLOVENIJA 2 1 1 0 3:2 4
ZDA 2 0 2 0 3:3 2
ANGLIJA 2 0 2 0 1:1 2
ALŽIRIJA 2 0 1 1 0:1 1