Hotel Southern Sun Hyde Park vseskozi varujejo policisti. Foto: MMC RTV SLO
Hotel Southern Sun Hyde Park vseskozi varujejo policisti. Foto: MMC RTV SLO
Zlatan Ljubijankič
Zlatan Ljubijankič je po petkovem močnem udarcu v zadnjično mišico na tekmi proti Novi Zelandiji treniral že v ponedeljek, čeprav še ne s stoodstotno zavzetostjo. Foto: MMC RTV SLO
Slovenska reprezentanca za en dan odprla vrata

Hotel Southern Sun Hyde Park je adaptacija 40 let starega hotela, ki so mu dodali nov zgornji del, zdajšnjo podobo pa je dobil lani oktobra. Sprva ni bilo predvideno, da bi prenočišče ponudil eni od reprezentanc, a ga je nato Mednarodna nogometna zveza (Fifa) namesto v celoti svojim gostom ponudila tudi slovenski izbrani vrsti.
Generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije Aleš Zavrl je pojasnil, da so imeli nekaj sreče, predvsem pa znanja, da so vnovčili dobre odnose s Fifo in si zatočišče našli v hotelu v elitnem predelu mesta Sandtonu.
Kolumbijci osamljeni primer
Do igrišč za trening ob srednješolskem centru Hyde Park nogometaše loči le nekajminutna vožnja z avtobusom. Glede na to, kaj vse so jim ponujali med iskanjem pripravljalne baze, so v slovenskem taboru na čelu s selektorjem Matjažem Kekom zelo zadovoljni s tem, kar imajo.

Potem ko so konec maja v istem hotelu kolumbijskim nogometašem ukradli približno 2.000 ameriških dolarjev gotovine, se direktor hotela Noël A. Macquet ni mogel izogniti vprašanjem novinarjev, ali se za varnost res ne gre bati. Odgovoril je, da je hotel zelo varen in da ga 24 ur na dan varujejo varnostniki in policisti. Približno 20 policistov dela v dveh izmenah. Tudi Zavrl je poudaril, da verjame, da je bila omenjena tatvina osamljeni primer.

V Johannesburgu te dni poteka tudi kongres Fife. Med drugim se ga udeležujeta njen predsednik Sepp Blatter in predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini.
Iz Johannesburga,

Slovenska reprezentanca za en dan odprla vrata