V belih dresih bodo slovenski nogometaši nastopali na domačih tekmah. Foto: Nike
V belih dresih bodo slovenski nogometaši nastopali na domačih tekmah. Foto: Nike

Na prsih je zeleni motiv Triglava. "Poleg upodobitve nacionalnega simbola zelena barva simbolizira tudi naravo in gozdove, saj je Slovenija glede na pogozdenost na prebivalca v samem vrhu Evrope (na tretjem mestu za Švedsko in Finsko). Na zadnjem zunanjem delu ovratnika je napis Slovenija, na notranjem delu ovratnika pa so krogi, ki simbolizirajo nogometno žogo in so del grba Nogometne zveze Slovenije. Na srčnem delu notranje strani dresa je grafika z motivacijskim sloganom reprezentance 'Srce bije za Slovenijo', ki je napisana z ostrim tipom črk, kar simbolizira ostre in ponosne vrhove Triglava. Številka in ime igralca na hrbtni strani dresa sta iz posebnega luknjičastega materiala, ki naredi dres še bolj zračen in lažji," so zapisali na spletni strani NZS-ja.

Ekologija in "zračnost"
Tako kot zeleni dres ima tudi beli ekološko noto. "Tokratna ekološka inovacija dresa je, da je v celoti iz recikliranega poliestra. Vsak dres je tako narejen iz približno osmih plastičnih steklenic. Dres je bil oblikovan tudi zato, da omogoča zračnost in večje udobje in tako pripomore k boljši igri nogometaša. Izboljšani material Nike DRI-FIT je za 13 odstotkov lažji ter hitro veže nase vlago in znoj igralca, kar nogometaša ohranja svežega, medtem ko nova tehnika luknjic ob straneh dresa in na zadnjem delu hlač povečujejo kroženje zraka, kar igralca med igro ohlaja," pravijo na NZS-ju.

Hlače bodo tudi bele barve z zeleno obrobo, na zadnjem delu pa je napis Slovenija. Simbol Triglava je upodobljen tudi na nogavicah.