Marko Šuler (desno zgoraj) na treningu v Port Elizabethu. Foto: MMC RTV SLO
Marko Šuler (desno zgoraj) na treningu v Port Elizabethu. Foto: MMC RTV SLO
Reflektor
Črni oblaki na eni strani neba, ki so poskrbeli za nekaj kapelj dežja. Foto: MMC RTV SLO


Varovanci Matjaža Keka so po enoinpolurnem poletu iz Johannesburga v to pristaniško mesto prispeli ob 12.40. Trenirali so na stadionu Gelvandale, saj je zelenica na prizorišču sredine tekme, na stadionu Nelson Mandela Bay, v nekoliko slabšem stanju, zaradi česar je Mednarodna nogometna zveza tam prepovedala treninge.
Zupan: "Igrišče se suši"
Kot so nam ob obisku stadiona zgodaj popoldne povedali organizatorji, je prejšnji četrtek in petek tu močno deževalo. Na zelenici so delavci med našim obiskom še popravljali travo, vendar naj bi bilo za tekmo igrišče dobro pripravljeno.
"Malo je razmočeno, vendar se zaradi vetra suši, tako da ga bodo lahko ustrezno pripravili. Nevarno je le, da bi se v primeru ostrih startov znova 'odprlo',"
ga je po nekaj korakih na njem opisal strokovni komentator TV Slovenija Branko Zupan.
Pečniku najbrž ne bo treba na operacijo
Na popoldanskem treningu je treniral tudi Marko Šuler, ki je v zadnjih dneh še čutil bolečine v rebrih zaradi poškodbe na petkovi tekmi proti ZDA. "Nekaj možnosti za njegov nastop je," je za MMC povedal vodja zdravstvene službe v slovenski reprezentanci Matjaž Vogrin.
Zaupal nam je še nekaj informacij o Nejcu Pečniku, ki zlomljeni gleženj zdravi v mariborski bolnišnici. Magnetna resonanca je pokazala, da operacija najbrž ne bo potrebna.
Angleži trenirali v Rustenburgu
Angleški nogometaši niso trenirali v Port Elizabethu, ampak so zadnji trening opravili v svoji pripravljalni bazi v Rustenburgu.
Port Elizabeth leži ob obali Indijskega oceana na jugovzhodu Južne Afrike. Naziv "vetrovno mesto" je upravičil tudi ob našem prihodu, saj tu že ves dan kar precej piha. Vreme je zelo spremenljivo. Kmalu po začetku treninga je tako ob hkratnem sijanju sonca začelo rahlo deževati.
Iz Port Elizabetha,