Španci so včeraj imeli nov veliki nogometni dan. Foto: EPA
Španci so včeraj imeli nov veliki nogometni dan. Foto: EPA

Okna okrašena s španskimi zastavami, obrazi navijačev pobarvani v rumeno-rdečo, ogromno ljudi je vriskalo in skakalo od navdušenja. To je bila podoba večine španskih mest včeraj zvečer - na dan svetega Fermina, tradicionalnega enotedenskega festivala v Pamploni. Najbolj je znan po teku pred biki, svoj vrhunec pa doživi ravno 7. julija.

Navijaške cone so razporejene po vsej deželi: na tisti okoli Realovega stadiona Santiago Bernabeu se je zbralo približno 10.000 navijačev. Na spodnjem videu si oglejte, kako so proslavljali zmagoviti gol Carlesa Puyola.

Španija prvič priljubljena tudi v Barceloni?
Španski mediji poročajo o izjemnem navdušenju tudi v Kataloniji, kjer so sicer tradicionalno zadržani do španskih simbolov. Katalonski radio je tako poročal, da je najbrž prvič doslej španska ekipa zares priljubljena tudi v Barceloni, na sloviti Rambli pa je bilo opaziti tudi veliko španskih zastav. K takšnemu razpoloženju je bržkone veliko prispeval ravno Puyol, kapetan Barcelone, in še šest njegovih klubskih soigralcev, ki imajo pomembno vlogo v igri "furie".

Tudi Müller med razočaranimi
Nemci razočaranja seveda niso mogli skriti. Vsa država je dihala skupaj z "elfom", končno so upali na četrti naslov svetovnih prvakov, potem ko so bili leta 2002 (finale) in 2006 (polfinale) že blizu. Thomas Müller, nemška senzacija prvenstva, je bil za to tekmo kaznovan, tako da se je prelevil v še enega izmed navijačev - v enaki vlogi je bil še pred štirimi leti na navijaški milji. V spodnji galeriji si poglejte njegovo razočaranje.