Li Džung Su je po akciji s kota žogo z nekaj metrov poslal v mrežo. Foto: Reuters
Li Džung Su je po akciji s kota žogo z nekaj metrov poslal v mrežo. Foto: Reuters
Park Dži Sung
Park Dži Sung je bil najboljši igralec tekme. Foto: Reuters

Po dveh petkovih remijih smo tako na turnirju v Južni Afriki videli prvo zmago. Strelca uvodne tekme v skupini B sta bila Li Džung Su v prvem in po napaki grške obrambe Park Dži Sung v drugem polčasu. Grčija je bila nenevarna z visokimi podajami, prebudila pa se je šele v zadnji četrtini tekme, ko sta zapretila Pantelis Kapetanos in Theofanis Gekas.

Oglejte si posnetek prvega in drugega polčasa tekme Južna Koreja - Grčija.

Grčija je sicer že po prvem od svojih enajstih kotov nevarno zapretila (streljal je Vasileios Torosidis), toda nato so pritisnili polfinalisti SP-ja 2002 in povedli v 7. minuti, potem ko je po podaji s kota v petmetrskem prostoru nogo podstavil Li Džung Su. V 28. minuti je po sijajni podaji Park Dži Sunga proti grškemu golu sam krenil Park Čung Jong, vendar je vratar Alexandros Tzrovas strel ubranil.

Ob začetku drugega polčasa je član Manchester Uniteda Park Dži Sung, ki je bil izbran za najboljšega igralca tekme (tudi v MMC-jevem glasovanju je dobil največ glasov) kaznoval veliko napako branilca Loukasa Vyntre. Stekel je proti golu in rutinirano postavil končni rezultat.

Grki v četrtem poskusu spet niso zadeli
Grška vezna linija je bila izgubljena, selektor Otto Rehhagel pa je z nekaj menjavami (že ob polčasu je moral na klop kapetan Karagounis) le poskrbel za osvežitev. Toda prvega grškega gola na svetovnih prvenstvih vendarle nismo videli, čeprav sta rezervist Kapetanos in zlasti Gekas dobro merila. V 75. minuti so zahtevali enajstmetrovko, češ da je eden izmed korejskih igralcev v kazenskem prostoru igral z roko.

Skupina B, 1. krog:
JUŽNA KOREJA - GRČIJA 2:0 (1:0)
31.000; Li Džung-Su 7., Park 52.

Južna Koreja: Džung, Ča, Li Jung Pjo., Čo Jong Hjung, Li Džung Su , Kim Džung Vo, Ki Sung Jong ( 74./Namil), Park Dži Sung , Li Čung-Jong, Park Ču Jong, Jeom

Grčija: Tzorvas, Vyntra, Seitaridis, Torosidis , Tziolis, Papadopoulos, Karagounis ( 46./Patsatzoglou), Katsouranis, Samaras ( 59./Salpingidis), Charisteas ( 61./Kapetanos), Gekas

Sodnik: Michael HESTER (NZL)

ARGENTINA - NIGERIJA 1:0 (1:0)
55.700; Heinze 6.

Lestvica:                           
JUŽNA KOREJA 1 1 0 0 2:0 3
ARGENTINA 1 1 0 0 1:0 3
NIGERIJA 1 0 0 1 0:1 0
GRČIJA 1 0 0 1 0:2 0