Landona Donovana v Sloveniji ne bomo hitro pozabili. Foto: Reuters
Landona Donovana v Sloveniji ne bomo hitro pozabili. Foto: Reuters

Takrat je na obračunu ZDA - Alžirija zadel Landon Donovan in v zadnjih vzdihljajih tekme rešil Američane ter strl slovenska srca. Ne prvič. Prav Donovan je bil tvorec preobrata na dvoboju s Slovenci, ko je na začetku drugega polčasa švignil po krilu in z "bombo" premagal Samirja Handanoviča. Po tem golu so Američani oživeli in si na koncu priigrali točko, kot se je izkazalo, ključno za osmino finala.

"Nismo še končali"
"Slovenski krvnik" takoj po zaključnem žvižgu v Pretorii ni mogel zaustaviti solz. "V zadnjih štirih letih smo prehodili dolgo pot. Sem v šoku. Tako ponosen sem na svoje soigralce. Verjeli smo v zmago in jo na koncu dosegli," je čustva izlil Donovan in dodal: "Ljudje, ki so mi blizu, vedo, da sem za ta trenutek trdo delal. Vem, da nas navijači v domovini spremljajo. Za njih imam sporočilo: Nismo še končali."

Kot da bi se ustavil čas
Nogometaš Los Angeles Galaxyja o zadnjih minutah tekme: "Alžirija je pritiskala in morali smo dati vse od sebe. Ko sem dal gol, se mi je zazdelo, kot da bi se čas ustavil. Tega res nisem mogel zgrešiti. Proti Sloveniji so nas sodniki oškodovali, toda mi smo Američani. Nismo se pritoževali, šli smo naprej in preživeli smo."

Odprta pot do polfinala
Američani zdaj letijo visoko in bodo nevaren nasprotnik za vsakogar. Poleg tega imajo svoj del žreba "odprt", saj v njem ni nobenega od "težkokategornikov". V osmini finala jih čaka Gana, v četrtfinalu pa zmagovalec dvoboja Urugvaj - Južna Koreja.