Nova Zelandija je na stavnicah največji
Nova Zelandija je na stavnicah največji "outsider" prvenstva v Južnoafriški republiki. Foto: EPA

Med izbranci je presenetljivo tudi 23-letni vezist Aaron Clapham, ki do zdaj še ni oblekel dresa z državnim grbom. Clapham je navdušil trenerja na 10-dnevnih pripravah nogometašev, ki igrajo v Avstraliji.

Na seznamu je večina igralcev domačih klubov, med tistimi, ki si nogometni kruh služijo v tujini, pa jih največ prihaja iz angleških moštev. Med njimi je tudi soigralec Roberta Korena pri West Bromwich Albionu Chris Wood. Kapetan moštva bo branilec ekipe Blackburn Rovers Ryan Nelsen.

"Odločitev je bila zelo težka. Zdaj smo le sestavili zadnje koščke sestavljanke," je odločitev pojasnil Herbert, ki je bil leta 1982, ko so "kiviji" zadnjič igrali na SP-ju, še aktiven nogometaš.

Nova Zelandija bo po pripravah 24. maja odigrala še prijateljsko tekmo z Avstralijo v Melbournu, v Evropi pa jo čakata še tekmi s Srbijo in Slovenijo. V JAR-u bo Nova Zelandija v predtekmovanju igrala z Italijo, Paragvajem in Slovaško.

Postava Nove Zelandije

Vratarji:
James Bannatyne (Team Wellington), Glen Moss (Melbourne Victory/Avs), Mark Paston (Wellington Phoenix);

Branilci:
Andy Boyens (New York Red Bulls/ZDA), Tony Lochhead (Wellington Phoenix), Ryan Nelsen (Blackburn Rovers/Ang), Winston Reid (Midtjylland/Dan), Ben Sigmund (Wellington Phoenix), Tommy Smith (Ipswich Town/Ang), Ivan Vicelich (Auckland City);

Vezisti:
Andy Barron (Team Wellington), Leo Bertos (Wellington Phoenix), Tim Brown (Wellington Phoenix), Jeremy Christie (Tampa Bay Rowdies/ZDA), Aaron Clapham (Canterbury United), Simon Elliott (brez kluba), Michael McGlinchey (Motherwell), David Mulligan (brez kluba);

Napadalci:
Jeremy Brockie (Newcastle Jets/Avs), Rory Fallon (Plymouth Argyle/Ang), Chris Killen (Middlesbrough/Ang), Shane Smeltz (Gold Coast United/Avs), Chris Wood (West Bromwich Albion/Ang).